Hvor å omsorg for en døende Rhododendron

June 11

Hvor å omsorg for en døende Rhododendron

Rhododendron er flotte planter med fortryllende blomstrer som spenner fra mørk rød til lavendel. Plantene er kjøpedyktig overleve og blomstre i mange år. Dessverre, nydelig anlegget er utsatt for sykdom og skadedyr. Noen av de vanligste farene til din rhododendron inkluderer bladlus, rot råtne og japansk biller. Ikke bekymre deg, skjønt, fordi med riktig kunnskap og verktøy, kan du å sykepleier din rhododendron tilbake til helse og hindre ytterligere skade.

Instruksjoner

•Prune bort en døende vev. Dette kan omfatte alt så små som et enkelt blad eller like stor som en hel gren. Når anlegget ikke lenger har å støtte den skrantende vev, kan det avlede energi sunnere inndelingene.

•Spray blader og stilk av din rhododendron plante med insektmidler. Hvis anlegget er allerede syke, kan ekstra stress av en infestation drepe den. Pass på å nøye følge instruksjonene på etiketten insektmiddel. Instruksjonene oppført kan føre til alvorlig sykdom eller død.

•Gå din rhododendron hvis du tror det kan være får ettermiddag sollys. Direkte sollys etter timer kan brenne bladene av anlegget, så sikre det blir mest skyggen ettermiddagen. Morgenlyset er bare direkte sollys anlegget skal motta.

•Endre din rhododendron jord hvis du tror det beholder for mye vann. Rhododendron trives i loamy, godt drenert jord. Tunge jord som beholder mye vann kan forårsake rot og stamme råte. En måte å teste jord er å klype litt våt jord mellom fingrene. Hvis jord forblir i klemt form, kan det ha for mye leire til å opprette et gjestfritt miljø for planten din. Hvis jorden crumples og returnerer til en løs tilstand når du klemme det, er det fint. Kontroller at drenering pan ikke er beholde vann som kan være å skade røttene av rhododendron.

Tips og advarsler

  • Bare erstatte jord som en siste utvei. Din rhododendron helse falming allerede, skal utsettes for som lite stress som mulig. Endre jord skaper mye stress på anlegget, så du ikke tar dette trinnet hvis du tror det er den eneste sjansen for lagring av rhododendron.