Hvor å omsorg for en døende japansk Maple Tree

November 23

Hvor å omsorg for en døende japansk Maple Tree

Japansk maple (Acer palmatum) er en solid liten dekorativ treet, populær for sin grasiøs figur, dyp fall farge og delikat, blonder-lignende bladene. Noen ganger japanske maples er plaget av bladlus, skala eller pulveraktig mugg, men disse behandles enkelt og sjelden drepe treet. Alvorlige problemer som tre råtne, blad svi og blad scorch er ofte dødelig hvis umiddelbart behandlet. Diagnostisere problemet før forfølge en handlemåte.

Instruksjoner

•Kontroller jord drenering rundt japansk maple. Grave en 6-tommers dypt hull 2 fot fra stammen. Hell et par kopper vann i hullet. Hvis vannet er fortsatt står i hullet 15 minutter senere, kan det være døende treet fra roten råte.

•Sett grave treet ut med en spade. Undersøke røttene. Hvis de er svarte og grøtaktig, Beskjær dem tilbake til sunt vev. Endre jord i 4-by-4-fots område med like deler torv, sand og organiske kompost. Plante treet i endret jord.

•Look på bladene av døende japansk maple. Hvis de er krøllet, er gulfarging og slippe, problemet blad svi. Japansk maples krever noen ly fra vind og sol i vinter. Transplantasjon treet til et beskyttet område, i nærheten av en bygning eller andre trær. Holde treet vel vannet som vinteren nærmer seg, fordi en dehydrert treet er mye mer mottakelig for blad svi.

•Prune ut døde og visnet greiner som du ser dem, forlater 1/2-inch nedadgående skrå biter som ville avløpsrenne fuktighet. Vannklosett eller vannrett kutt vil bare gi en samle plass for fuktighet, som vil føre til mer problemer. En vinklede stubb kan fuktighet drypp, la såret leges raskere.

•Fertilize døende treet om våren med 10-10-10 nitrogen-baserte gjødsel, etter instruksjonene på pakken for størrelsen og alderen av treet. Et ekstra løft av næringsstoffer i starten av vekstsesongen vil gi den beste sjansen for overlevelse.

•Samler opp frø fra døende treet hvis du tror det kan ikke lagres. Disse frøene kan kalde-lagdelt og plantet i stedet for gamle treet. Velg et annet område for planting i tilfelle jord patogener var problemet, fordi de vil forbli i jord i flere år.

Tips og advarsler

  • Rengjør alltid beskjæring utstyr før og etter bruk for å hindre sopp, bakterier og insekt-egg overføres fra en syk treet til en sunn. Bare tørk bladene med en myk klut dyppet i teknisk sprit.
  • Ikke gjødsle syk japanske maples sent i vekstsesongen. Det vil føre til en flush med slutten vekst som vil dø av vinteren, forlater treet enda mer svekket.