Hvor å kvitte seg med Tiger liljer

April 14

Hvor å kvitte seg med Tiger liljer

Liljene du prøver å bli kvitt ikke tiger liljer, en blomst kalles grøft lily, gulbrun Dagliljer eller vanlige oransje Dagliljer. Its botaniske navn er Hemericallis fulva, og det er overalt. Denne "lily" er ikke en ekte lilje hele, men kalles en fordi blomstene ligner de av ekte liljer.

Identifikasjon

Det er to svært enkle måter å skille grøft liljer fra ekte tiger liljer. Først er av bladene og andre er av blomsten. Sant liljer har liten, spisse blader kjører opp og ned stammen, men grøft liljer har lange, spyd-formede blader som spire fra bunnen av anlegget og ingen blader på deres stammer. Sant tiger liljer har flekker på sine kronblader og grøft liljer gjør ikke. Alle som har plantet liljer vet, sant liljer er vokst fra pærer, men grøft liljer har en rot system kjent som rotstokker. Denne samme rotsystem tillater dem å spre ubegrenset, i motsetning til ekte liljer, som klynge-forming og må deles hvis du ønsker å spre dem rundt.

Invasiveness

Fordi denne blomsten har ingen måte å sjekke sin egen vekst, har det blitt svært vanlig i områder utenfor bakgården. Ifølge Ohio flerårige og biennalen Luke Guide er denne blomsten vanlig langs veikanter og forstyrret områder som gamle enger. Ifølge USDA planter Database, bare Wisconsin nå offisielt viser grøft lily som en invasiv Art, men det finnes i de fleste av de 50 statene, og er svært vanskelig å utrydde.

Kontroll

Grøft lily er så vanskelig å kontrollere fordi dens rotsystem kan bli så omfattende. Det er nødvendig å fjerne alle rot deler for å hindre blomster i resprouting, og det er ikke sannsynlig at dette vil oppnås på en gang; Det kan kreve noen prøver og metoder. Starte hånden grave røttene. Gjør dette når jorda er våt, så de er litt lettere å fjerne. Når du har fjernet alt du kan for hånd, ta en rototiller til området og snu jord å grave opp ekstra rot deler. For å fullstendig utrydde røttene, kommer du sannsynligvis til å trenge en ugressmiddel. Glyfosat er et ikke-selektivt ugressmiddel, den aktive ingrediensen i populære, kjente merker plantevernmidler - som kan brukes til jord å drepe de gjenværende røttene. Hvis noen nye planter vises sesongen, gjenta denne prosessen.

Alternativer

American Hemerocallis Society anbefaler alle klynge-forming sant lily erstatte grøft liljer. Selvfølgelig, er appellen til grøft lily at det vil vokse overalt med lite omsorg. Hvis lite vedlikehold er det du søker etter, kan du prøve asiatiske liljer.