Hvor å fremskynde tørking av brensel

June 7

Hvor å fremskynde tørking av brensel

Hvis du har noen gang bygget en tre-fire, vet du sikkert at wet tre brenner dårlig og grønt tre er enda verre. Tre som er vått på utsiden er vanskelig å komme i gang brenning, mens grønne tre er fortsatt mettet med vann. For å få brensel som vil brenne riktig, må du sesong tre; vanligvis anbefales er å kutte tre våren og la det tørke i luften og solskinn hele sommeren. Med andre ord, de beste resultatene bør du vente minst seks måneder. Men er den viktigste faktoren dehydrering, ikke tid, så er det måter å fremskynde prosessen.

Instruksjoner

•Velg tre som er tørr å begynne med hvis mulig. Aske og bøk er blant trærne med lavest fuktighet innhold, hemlock og aspen er blant våteste skogen. Se ressursene nedenfor for en tabell med informasjon på varianter av brensel.

•Delt tre umiddelbart. Mindre stykker vil tørke raskere, men vær forsiktig med å hugge ved i biter som er for liten til å være praktisk for bruk i din peis.

•Stack tre på et sted der det vil bli utsatt for et maksimum av sol og vind. Stakken tre løst, skiftende retninger istedet for benytter en tradisjonell tett pakket ledning struktur, for å tillate luft å strømme gjennom stabelen lettere.

•Still solid hage staver, gjerdestolper eller noen lignende størrelse stang i intervaller på ca to til tre fot rundt stablet veden. Hvis det er praktisk å stable tre frem en gjerde, kan du bruke gjerdet i stedet for innsatsen på den siden.

•Lay plast sheeting veden og innlegg. Kontroller at tre dekkes helt og plast sheeting henger om foten av bakken. Målet ditt er å sikre at treet er beskyttet mot regn mens slik at luft kan strømme gjennom. Det er OK for skravur å ta tre, men det bør ikke sette det tett. Dette oppsettet vil også fremskynde tørking ved å opprette en drivhuseffekt under sheeting; tre tørker raskere som lukkede området er varmet av solen.

•Sett vekter til kantene av sheeting hver fire fot eller så av emballasjen hver vekt i en del av plater og knytte fiskesnøre eller ledningen rundt. Hvis du har gamle dusjforheng tilgjengelig, kan du erstatte dem på plastfolie og bruker grommets for å henge vekter fra stedet.

•Kontroller tre haugen regelmessig for å sikre at plast dekker og vekter er fortsatt på plass.

• Vent minst to måneder, hvis mulig, før du brenner noen av veden. Mens denne metoden vil fremskynde tørking ved mye, tar det fortsatt litt tid. Klimaet gjør en forskjell, også; det vil ta mye lengre tid å sesong tre i et kjølig, våt klima enn en varm, tørr en.

Tips og advarsler

  • Hvis du trenger ved krydret umiddelbart, kan du kjøpe en ved ovn som vil tørke ut tre i en dag eller to, men disse er dyre og vanligvis ment for store kommersielle brensel-produksjonsanlegg.
  • Hvis du har krydret brensel på hånden, er det mulig å bruke grønne tre av brannen med krydret tre og deretter legge til grønt tre etter brannen er opprettet. Det vil ikke brenne så lett som krydret tre, men den kan brukes med måte.