Hvor å feilfri våt tepper

March 25

Vasken overløpt, badekar har lekkasje eller noen andre vann ulykke har dynket din gulvtepper. Ta umiddelbare tiltak for å rense våt teppet. Teppet vil trenger vann fjerning, lufting og luktkontroll. Mold og mugg kan vokse i våt tepper hvis de ikke er rengjort og tørket raskt. Ikke flytte tepper og møbler tilbake på plass med mindre vann helt tørket for å hindre langsiktige problemene.

Instruksjoner

•Determine hvis du kanne feilfri vann-gjennomvåt teppet, eller hvis du trenger profesjonell hjelp. En liten mengde vann kan håndteres av hus. Hvis du ikke har fans og våte-tørre vakuum for å tørke ut din gulvtepper, kan du ringe en profesjonell. Våt tepper og puter kan føre til kostbare mold og mugg problemer.

•Ta området tepper eller andre elementer som er våte og flytte dem utenfor. Hvis din gulvteppet ikke er limt ned, ta det utenfor og legge den ut på din innkjørsel eller patio tørke. Pass på at teppet er helt tørt før bringe den tilbake inn i huset.

•Åpne vinduene og slå på fans så snart du oppdager at din gulvtepper er våte. Slå på din takvifter og plasser frittstående fans slik at luften blåser over våt teppet. Slå på klimaanlegget også. Leie store fans laget bare for løperen tørking fra carpet rengjøringsmidler eller en lokal utleie butikk. La fans kjører før teppet er helt tørt.

•Trekk fuktighet fra teppet med en våt vakuum. Du kan også bruke en teppe sjampo maskin uten å legge vann til å trekke ut vann fra våte teppet.

•SOP vann fra teppet med tunge håndklær hvis bare et lite område av teppet er vått. Legge håndklær på tepper. Trinn på håndklær å hjelpe veken vannet fra gulvteppet. Fortsett til håndklær er mettet.

•Kontroller teppet pad. Hvis din gulvteppet pute er svampete og har absorbert mye vann, fjerne og erstatte den. Hvis gulvteppet pute er vannfylte, det kan være svært tung å bære og må du skjære den i små styrbare stykker.

•Rengjør Bart gulv med en blekemiddel og å hindre muggvekst hvis du fjernet din teppe og pute. Vent til gulvet er helt tørt før du installerer tepper.

Tips og advarsler

  • Bruk hansker når du arbeider med vått teppe.