Hvor å feilfri våt gjørme av hvite teppe

December 8

Hvor å feilfri våt gjørme av hvite teppe

En gjørme flekk er en av de messiest og mest merkbare flekker en hvit teppet kan få. Fjerne en våt gjørme flekk er relativt enkelt. Det er imidlertid noen bestemte trinn som må følges for å unngå å gjøre flekken verre. Behandling av våt gjørme med de riktige verktøyene er nødvendig å opprettholde skarpe utseendet på en hvit teppe. Trinnene nedenfor vil instruere deg om hvordan du rengjør våt gjørme av hvite teppe.

Instruksjoner

Hvor å feilfri våt gjørme av hvite teppe

•Bruk en gaffel til å øse bort løs mud fra gulvteppet. Bare fjerne gjørme fra det øverste laget. Ikke bruk en gaffel grave mud fra teppet som dette vil føre til mud til vasken dypere inn i teppet fibrene. Tillate gjenværende gjørma tørke helt.

•Vacuum over mud flekken. Når gjørma er tørr, vil et vakuum kunne suge opp store partikler av tørket søle og skitt som forblir i teppet. Vakuum området flere ganger, skiftende retninger hver gang. Skiftende retninger vil hjelpe løsne smusspartikler fra teppe fibrene.

•Bruk en myk nylon børste å børste tørket søle mot overflaten av teppet. Vakuum området. Fortsette denne syklusen til tørket søle lenger stiger til overflaten.

•Fyll litt vaskemiddel på gjørme flekken. Bruk en fuktig håndkle til å forsiktig gni rengjøringsmiddel i teppet. Skyll håndkle med varmt vann, og fortsette å forsiktig gni området til gjørma er fjernet. Bruk en tørr håndkle for å pletten området før det er helt tørt.

•Hvis gjørme er fremdeles synlig, kombinere 1 del vann og 2 deler hvit eddik i en sprayflaske. Spray gjørme flekken og la sitte i 10 minutter. Bruk en fuktig håndkle for å pletten området. Gjenta denne syklusen til alle leire er fjernet. Forsiktig blot området med et tørt håndkle før det er helt tørt.

Tips og advarsler

  • Rengjøring gjørme mens fremdeles våt, får gjørma å gå dypere inn i teppet fibrene.