Hvor å feilfri rusten jern Potter

August 14

En riktig støpejern potten kan være en drøm i kjøkkenet, lett overgang fra kokeplate til ovnen uten spesielle kjøkkenutstyr. Når skikkelig stelt, er støpejern en presisjon matlaging verktøy som lar mat skyve fra pannen med ekstra bonus for et lett cleanup. Rustne kokekar er ofte forårsaket av feilaktig vare og bruk. Heldigvis kan støpejern gjenopprettes til sin tidligere storhet med noen enkle rengjøring tips.

Instruksjoner

Hvis du er heldig nok til å eie en selvrensende ovn, la den gjøre jobben for deg. Fjern overflødig rusk fra pannen med en stål pute og skyll. Plasser i ovnen på innstillingen for rengjøring og tillate det å fullføre syklusen. Hvis kjelen har lag av gunk på det, blir det røykfrie - det samme som om du hadde en veldig skitten ovn - så sørg for å åpne et vindu.

•Another metoden er å suge kjelen med eddik overnatter i en løsning av to deler eddik til en del vann. Eddik vil fjerne det meste av rust for deg. Bruk en liten natron og stålull eller grovt salt og en halvert potet til resten av scrub. Aldri la eddik i støpejern i lengre perioder; det vil spise bort på jern.

•Denne metoden er litt mer etsende men effektive. Bruke et tykt lag av ovnen renere, bag pan i plast og la den suge over natten. Skrubbe kraftig neste morgen med stålull. Skyll godt med varmt såpevann til ingen renere rester gjenstår.

•Hvis du har tilgang til et utendørs ildsted, begrave pannen i brann og la det koke av overnatting. Tilbake pannen til vasken, og finpuss av gjenværende rust med en stål pute.

•Unngå gjenta den rustne behandle ved å ta ordentlig vare på din støpejern gryter og panner. Alltid tørke støpejern på brenner etter rengjøring; aldri suge den i kaldt vann, og riktig sesong pan før bruk.

Tips og advarsler

  • Dish såpe vil fjerne krydder av panner, men hvis du ikke bruker din støpejern regelmessig, olje du sesong med kan fort bli harsk. Rengjør med oppvaskmiddel og re sesong pannen når du vil bruke det senere. Hell varmt vann i pannen umiddelbart når du er ferdig matlaging for å fjerne gunked på mat uten å fjerne laget av krydder olje; skrubbe med en plast scrub pute og vann etterpå. Forvarm din støpejern før du plasserer mat i den.
  • Kaldt vann i en varme støpejern gryte eller panne kan knekke den. Alltid bruke grytekluter når du bruker støpejern fordi håndtakene bli varmt.