Hvor å feilfri murstein på peis

May 25

Du elsker din peis. Men denne tiden av året, din murstein peis trenger sannsynligvis en rengjøring. Murstein trenger sot fjerning, peis tilbehør trenger noen rengjøring og du vil gjerne de røyk flekker.

Rengjøring murstein er ofte ikke så skremmende som det ser ut. Hvis din tre peis har røyk og sot flekker, kan murstein ofte gå gjennom en rengjøring med husoldning produktene. Denne artikkelen vil begynne med enkleste rengjøring, bruker husholdningsprodukter. Hvis murstein av peisen din er dårlig farget, vil vi diskutere sterkere midler til rengjøring murstein. Og, selvfølgelig, det er produkter du kan kjøpe for rengjøring murstein.

Instruksjoner

•Not alle murstein er den samme. Noen har forskjellige gråsjatteringer og noen er mer porøst enn andre. Det samme med flekker på dem. Hva vil rense en type flekk på én type murstein kan ikke være bra på rengjøring en annen.

•Generally det er 4 typer rengjøring trengs på murstein. Den første (og enkleste) er mud/støv og aske. Det kan trenger sot fjerning eller bli farget av røyk. Det kan være små områder av kreosot, særlig hvis din peis har peis glassdørene.

•These slik rengjøring murstein er ikke nødvendigvis progressive. Prøv du eller den som du har rengjøringsmidler på hånden. Prøv rengjøring en liten flekk på murstein. Hvis det ikke fungerer, gå videre til et annet skritt. Den eneste varsomhet her er ikke å gå direkte til trinn 11 med mindre alt annet svikter eller du er erfaren.

•Den første skritt til rengjøring er å forsikre peisen er kult og det er ingen varme avkjølt, fjerne rist (i tre peis) og flytte din peis tilbehør til side. Nå fjerne alle de løse ting. Ta asken spade og bøtte og fjerne alle aske (eller sette den ned aske døren hvis du har en). Penselen ned innsiden av peisen og vakuum peis steinene. Hvis interiøret er foret med peis steiner, ikke børste som de kan forvitre.

•Mud/jord og aske på utvendig murstein kan børstet og støvsugd opp. Hvis det er inn i porøse murstein, spray med vann flyter det til toppen, børstes å løsne og rent. Vakuum eller slikk med absorberende håndklær (unngå rubbing skitt igjen). Med løs ting ut av veien er du nå klar til å rense murstein.

•Smoke: Hvis de fleste av dine blir røyk, kan du prøve å bruke en skure pulver med blekemiddel og en stiv nylon børste på murstein. Et annet rengjøring valg er en alkali detergent (som noen pulver vaskemidler) blandet med vann og sprayet på. La suge et par minutter, og deretter bruke nylon børste å løsne og fjerne. Denne blandingen fungerer også i de fleste stilk rengjøringsmidler (Les instruksjonene).

•SOOT: for rengjøring små og lyse områder av sot fra peisen, prøv husholdning hvit eddik rett eller bleke fortynnet i vann. Dyppe din penselen i det og ikke la den suge. Dette krever flere programmer, så det ikke er å foretrekke for store områder. En annen metoden å rengjøre murstein bruker en skummende badekar renere. Spray murstein og skrubbe med pensel dyppes i elfenben flytende såpe og vann.

• Det er to teknikker for rengjøring sot og røyk fra murstein som blander en renere med et slipemiddel. Først er å kombinere pulver vaskemiddel (igjen vaskemiddel med en alkali base foretrekkes) med 1 unse bordsalt og nok vann til å lage en lime. Gni den på med et klede og la det tørke i minst 10 minutter. Ta med en tørr børste, og skyll med et fuktig håndkle hvis nødvendig.

•Den andre er å blande en alkali pulver vaskemiddel, unse av ammoniakk og løs pimpstein (fra jernvarehandel). Igjen blande med varmt vann, og friske dette. Feilfri av med ren våt pensel.

•CREOSOTE kan bygge opp på peisen glassdørene eller andre peis sett. Kreosot disse steder og på utvendig murstein kan rengjøres med en spray på ovnen renere. Ikke bekymre deg om forvarming peisen, men ellers Følg instruksjonene.

•Hvis du har prøvd alle de ovennevnte og din murstein er fortsatt ikke rene, kan du vurdere følgende. Men bør dette bare brukes med rød murstein. Vær sikker på har tunge hansker, en ansiktsmaske, briller. veldig god ventilasjon, en holdbar duken. TSP: Trisodum fosfat (tilgjengelig i maskinvare start). Bland 1/2 kopp i en gallon varmt vann. Bruk en stor pensel skrubbe murstein, og skyll med rikelig med vann. Pass på at du har tror hansker.

•Den sist jeg nevner bare som en gjør ikke det! Muriatic acid, ofte kalt saltsyre, er svært etsende og kan lett skade mørtelen murstein. Det er veldig skadelig for miljøet og bør aldri brukes innendørs. Hvis du kommer til dette trinnet - ansette en profesjonell!

•Hvis din murstein falmet, før eller etter rengjøring, kan du gi den en ansiktsløftning. Bland 50% kokt linolje med 50% mineral ånder. Påfør med en gammel fille, la den suge 5 minutter, og tørke av overflødig med et rent håndkle.

•Nå din peis ser fin og nye. Gi peis tilbehør en rengjøring også!

Tips og advarsler

  • Du kan kjøpe en rekke produkter spesielt laget for å rense peis murstein, inkludert sot viskelær og kjemiske spray. De pleier å være dyrere, og kanskje ikke så miljømessig vennlig som de vises her.
  • Ikke bruk Muriatic acid, ofte kalt saltsyre
  • Alltid bruk hansker når du bruker rensning forsyner
  • børsting kan forårsake splatter - slitasje briller