Hvor å feilfri innbundne bøker

March 5

Hvor å feilfri innbundne bøker

Før rengjøring en elsket bok, kan du bestemme om de virkelig trenger rengjøring. En bok bør bare oppleve rengjøringen hvis du tilbyr den en fremtid ved hjelp av mest effektive, sikreste metoden mulig. Rengjøring kan skade skjøre bindinger og papir, avhengig av alderen av boken. Riktig lagring er viktig å redusere skitt og støv opphopning. Hvis en innbundet bok virker for skjøre for rengjøring, er det sannsynligvis. Du velger en bok prognosen og behandle symptomene tilsvarende. Ikke prøv å fjerne alle overflaten smuss å lage en bok vises nye. Ulike metoder vil hjelpe takle bok skitt.

Instruksjoner

•Tørk ned boken med en lofri kjøkkenhåndkle, cut-up t-skjorte eller elektrostatiske klut. Slike klut hjelpe deg å fjerne lo og rusk fra boken, forlater overflaten forberedt for ytterligere rengjøring. Avstå fra å bruke klær som inneholder rengjøring stoffer, som dette kan skade innbundne bøker.

•Fargeringer ryggraden, kanter og alle og reliefftrykk på forsiden med mild slag fra en liten tannbørste til å fjerne skitt og debris. Unngå å bruke en brukt tannbørste for rengjøring bøker og bruke bare de med myke pigger.

•RUB et artgum viskelær på flekker, blyantstreker, stift merkene eller andre områder av skitt som kan være forsiktig gned bort. Bruke engangshansker mens du bruker viskelær. Blåse eller børste viskelær spon av boken med en liten, myk tannbørste.

•RUB skitnere områder med renseriservice sot svamp. Svampen skal bruke tørr, som det tørker bort merkingen på papir, noen ringer på bokomslag, sot, mold og pet hår. Perfekt for røykfylte bøker, sot svamper er ikke fet og fungerer bra for delikat stoff bokomslag og papir.

•DAB en klut i en bok-rengjøring gel og jobbe lett den over området du vil rense. Petroleum-baserte gels fungere best å avsløre områder av skitt, smuss og film. Bruk bok-rengjøring gels på papir eller innbundne dekselet i henhold til instruksjonene på glasset.