Hvor å feilfri algene fra en bakgård dam

May 7

En bakgård dam som aldri blir alger er sjelden. Lite algene er normalt og ikke ille---selv om det ikke kanskje se ganske. Men når alger kommer ut av kontroll kan det være en reell plage. Alger fôr av råtnende materiale i dammen. Dette materialet kan være leftover fisken næringen, fisken ekskrementer eller dødt organisk materiale (løv eller gress, for eksempel). En god dammen pumpen og filtrere vil forhindre algene oppblomstringen grad, men selv med et filter, sporadisk alger blomstrer er vanlig. Fjerne algene etter disse blomstrer er ikke vanskelig, men det kan ta litt tid å få vannet klart igjen.

Instruksjoner

•Vri av pumpene midlertidig og, med hansker hender, trekk ut alle trevlet alger kan du se. Denne trevlet alger kan eller kan være ikke tilstede i dammen.

•Bruk en finmasket nett til å øse ut flytende alger---slimy grønne alger, som er vanlig. Hvis du foretrekker, kan du gi avkall på nettet og scoop den med hendene. Når netting større klumper av alger, prøv ikke å hisse opp vannet for mye. Alger vil bryte fra hverandre, og du får ikke så mye ut.

•Legg noen friske vann til dammen. Ikke endre vannet helt---bare legge til ca en fjerdedel av volumet. Du ikke ønsker å forstyrre dammens naturlig balanse---som fisken ville sette pris på enten.

•Legg algaecide vannet. Hvor mye å legge avhenger av størrelsen på dammen og typen algaecide du bruker. Kontroller at du bruker en som er trygt for fisk og planter.

•Sett gunstige bakterier (se et sted som selger dammen forsyninger for dette) i dammen minst en gang i året. Disse bakteriene vil redusere algene oppblomstringen. Vanlige merker av bakterier er grønn-B-gått og Hydro-Bug.

Tips og advarsler

  • Holde dammer godt luftet, skyggelagt og rent av avfallsprodukter å redusere algene oppblomstringen.
  • Hvis dammen har fisk, kontrollerer du produktene du er ufarlig for fisk. De fleste algaecides for bakgård dammer er--- men alle ikke. Alger er glatt. Hvis dammen er stort og du velger å vasse i hånd-fjerne noen av alger, være forsiktig så du ikke faller.