Hvor å fastsette en Fordampingsavkjøling (myr) kulere: erstatte en vannpumpe

December 1

Hvor å fastsette en Fordampingsavkjøling (myr) kulere: erstatte en vannpumpe

Fordamping kjølere, også kjent som sumpen kjølere, er en energi effektiv måte å kjøle et hus i tørt klima. De består av et vannreservoar 3-5 tommer i dybden. Dette vannet er sendt via en vannpumpe, en vann distributøren, som passerer vannet over en våt celle. Denne våte cellen er i utgangspunktet en stor papp luftfilter. Luft blir pumpet gjennom våt filteret, og dette vannet avkjølt luften blir så pumpet inn i huset gjennom vanlig kanalen arbeidet. En av de vanligste fastsette-den jobbene nødvendig å opprettholde en Fordampingsavkjøling cooler er utskifting av vannpumpen.

Instruksjoner

•Åpne sidepanelet av kjøleanlegget. Finn vannpumpen hvis du ikke allerede vet hvor det er. Det er mange grunner en kjøler ikke fungerer, så diagnostisere at pumpen må byttes kommer først. Med pumpen aktivert, fjerne blø tee cap eller pumpe slangen å se om vannet pumpes gjennom maskinen. Hvis ikke, gå videre til trinn 2.

•Ett av den første ordre av virksomheten er å sikre at pumpen er koblet fra og strømmen til enheten er på. Husk at du arbeider med en elektrisk enhet og vann. Nå som det er trygt å jobbe med dette utstyret, sjekk din eksisterende vannpumpe. Må koble slanger eller klemmer erstattes? Hvis så, kan du spare deg selv en tur ved å få alt trenger du på første kjøring.

•Assuming du vil erstatte den hele forsamlingen, første skritt vil være å fjerne pumpen slangen klemmen fra slutten av pumpen slangen fôring i vann distributør. Dette gjøres enkelt ved å knipe de to endene med tang og flytte klemmen på slutten av slangen. Det eneste andre tingen som må gjøres er å fjerne blø linjen fra blø tee. Mange bruker ikke blø linjer, så dette ikke kan være nødvendig. En utfallende linje er en 1/4", myk"poly"rør som går av blø tee, ut i avløp/overflyt røret i bunnen av kjøligere og på taket. (For informasjon om hvordan du installerer en blø linje - min relaterte artikler delen)

•Nå at du har koblet gamle pumpen, bare plassere det ny ettall i vann reservoaret. Det anbefales at du oppretter nye pumpen inni en mesh filterposen eller kurven. Dette hindrer biter av skala fra tilstopping eller ødelegge din nye pumpen. Koble pumpen slangen å blø tee og blø tee på pumpen. Koble den andre enden av pumpen slangen til distributøren over våt cellen (pad). Re-fest blø linjen til blø tee, og du er ferdig.

•Før du Lukk opp din kjøligere boliger, nå er et godt tidspunkt å olje fan, kontrollere og justere stasjonen beltet og rense din vann brett hvis må være.

Tips og advarsler

  • Mye av forebyggende vedlikehold kan gjøres når du er allerede på taket og i kjøligere. Sørg for å få oljen av skiftenøkler og andre nødvendigheter å spare deg selv en tur i et par uker.
  • Se mine andre artikler under samme navn "hvor å fastsette en Evaporative (myr) kulere: med undertekster som installerer en utfallende linje, installere en innebygd filteret, håndtere en lekk kjøligere, bytte ut og justere en kjøligere flyte ventil, erstatte våt celler (pads), Winterizing sumpen kjøligere og forebyggende vedlikehold.
  • Være forsiktig med å sette noen kjemikalier i vann reservoaret. Mange kalk og skala behandlinger vil ødelegge våt cellen (kjøligere pad) og koste deg mer enn de sparer.