Hvite fluer på huset planter

February 13

Whiteflies (Trialeurodes vaporariorum) er små insekter som lever på sap og kan spre sykdommer mellom planter. Planter befengt med whiteflies utvikle gul, forkrøplet blader og ofte har gule bladene dekket med sotete mold. Behandle whiteflies med insektmidler eller organiske metoder, inkludert feller og oljer. De kan ikke overleve utendørs under kalde vintre, men et problem året rundt på innendørs og drivhus planter. Alltid rettsmidler test whitefly på et lite område o planter, før noen innendørs planter er skadet av kjemikalier.

Beskrivelse

Whiteflies er omtrent 1/16 tommers lang og ligner små sommerfugler med fire vinger. Larvene er enda mindre og ligner hvite skjell på undersiden av bladene. Whiteflies vil flagre opp i luften rundt en plante hvis forstyrret. De gjengi raskt, som hver hunn kan legge 400 egg.

Sårbare planter

Whiteflies er katolske matere og kan leve på mer enn 250 typer av anlegget. De hjemsøke ofte potteplanter, for eksempel poinsettias og hibiscuses, samt urter og grønnsaker.

Kjemisk kontroll

Voksen whiteflies er utsatt for insektmidler, men larver og nymfer er vanskeligere å drepe. Vellykket kontroll med insektmidler innebærer gjenta sprøyting med fem dagers mellomrom før alle Larvene på en plante har slått til voksne og blir drept. Bruk en insektmiddel spray basert på permethrin eller bifenthrin. Et alternativ behandling er å bruke en jord skyll basert på imidacloprid. Dette er tatt opp av planterøttene forgifter både voksne og larver som de fôr.

Naturlig rettsmidler

Oljebasert spray som inneholder hagebruk oljer er effektiv mot whiteflies, som er spray som inneholder azadirachtin, aktiv kjemisk i neem olje. Insecticidal såper også drepe whiteflies. Bruk en løsning av 2 tsp. av vaskemiddel i en gallon av lunkent vann for å vaske infested planter.

Mekanisk styring

Feller laget av et gult eller hvitt kort dekket med vaselin eller mineralolje tiltrekker voksen whiteflies men er ikke effektivt mot larvene. Kommersielle whitefly feller er tilgjengelig fra hagesenter og store butikker.

Andre rettsmidler

Det kommersielt tilgjengelige parasittiske veps Encarsia formosa og Eretmocerous californicus kan brukes til å kontrollere whiteflies innendørs. Sta angrep i hjemmet kan fjernes ved å fjerne alle Salix i minst to uker og deretter gjeninnføre whitefly-fri planter.