Hvite flekker på en bønn plante

January 13

Hvite flekker på en bønn plante

Bønn anlegget (Maranta leuconeura) er en ganske vanlig innendørs anlegg. Den har levende grønne blader med røde striations. Bønn anlegget kalles på grunn av bladene tendens til å kaste om natten. Den er liten og kompakt, ideelt for innendørs voksende innretter frisk å innendørs forhold. Om det er generelt hardfør, kan noen miljømessige problemer og sykdommer føre til stygge hvite flekker på blader og stengler av bønn anlegget.

Vekstforhold

Bønn anlegget er en hardfør dyrker som virker best i hardførhet soner 11 og 12 og krever minst fuktighet å gjøre det bra. Det krever flere timer med sollys per dag, men lyset må filtreres for å unngå skade blader. Den foretrekker en fuktig miljø, betyr det gjør godt i varmt drivhus gjennom mesteparten av året. Det bør være potted i en pH balansert jord som er næringsrike og tilbyr god drenering. Jord bør holdes fuktig, ikke våt for å unngå rot problemer eller sykdom.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en ganske vanlig sykdom i innendørs og utendørs planter. Det er forårsaket av en rekke sopp som produserer grå eller hvit belegg over blader, stengler og fruktene av en plante. I en tidlig fase av utviklingen, vil oppdateringene vanligvis danne sirkulær mønstre som ville senere avle over bladet, ligner skitt eller støv. Hvis venstre ubehandlet, dør de skadete delene. Behandling av pulveraktig mugg varierer avhengig av anlegget. Utendørs planter vil kreve en sterk dose soppdreper, som må godkjennes for pulveraktig mugg. En innendørs anlegg må alle infiserte blader og stengler umiddelbart fjernet, fuktighet i området bør reduseres og en spray-on soppdreper brukes.

Spider Mites

Spider mites er blant de vanligste skadedyr i hagearbeid verden. Problemer som insekter spiser, som gjør en flekkete utseendet til berørte blader og stammer. Fôring insekter vil føre en svidd hvit-grå eller bronse utseende til anlegget, og vil resultere i blad slippe. Spyling infiserte planter med en kraftig vannstråle kan være en effektiv måte å bli kvitt plante spider mites. Dette vil drepe eksisterende mites, mens ødelegge egg og webbing. Kjemisk er bare effektivt mot voksne og gjør ikke noe for å bekjempe egg, betyr flere doser kan være nødvendig å få jobben gjort.

Vann

Siden bønn anlegget har tropiske opprinnelse; noen ganger har negative effekter på kaldt vann. Helle kaldt vann kan forårsake ufarlig hvite flekker på blader, som skal gå bort over tid. Bøndene bør vann med romtemperatur vann for å unngå problemer. Rot råtne kan også oppstå når for mye vann blir stående i potten. Roten råte er vanligvis forårsaket av bakterier i Phytophthora, Pythium eller Rhizoctonia familiene, som vokser i jord og slå røtter grøtaktig og grå. Som sykdommen begynner utvikler seg, tørr lesjoner av enten hvitt eller brunt å vises i stengler og blader. Effekten av rot råtne kan korrigeres tidlig ved å erstatte jord og redusere mengden vann som er gitt til anlegget.