Hvit vekst på Houseplants

October 5

Hvit vekst på Houseplants

Houseplants brukes å lyse innendørs boarealer med sitt utvalg av farger, størrelser og former. Houseplants kommer i blomstring og løvverk varianter og er bare utsatt for skadedyr infestations og lidelser som utendørs planter. En sopp forårsaker hvit vekst på planter.

Identifikasjon

Houseplants er mottakelige for pulveraktig mugg forårsaket av Oidium sopp. Sykdommen spres vanligvis fra sopp som finnes i råtnende og døende plantemateriale. Luftbårne fungal sporer også infisere planter som er dyrket utendørs.

Symptomer

Sykdommen er preget av utseendet på en hvite, powdery vekst eller belegg på bladverket. Begge sider av bladene er ofte belagt med hvitt soppen. I alvorlige tilfeller sprer hvit belegget også stilkene og blomster. Sykdommen er vanlig i planter utsatt for høy luftfuktighet.

Ledelse

Unngå voksende planter i altfor fuktige værforhold og plass planter for å gi tilstrekkelig ventilasjon. Beskjære og fjerne alle berørt plante. Sunn kulturelle praksiser ofte nok til å inneholde symptomer på pulveraktig mugg. Unngå overwatering planter.