Hvit Gran vs Norge Gran

January 26

Majestetiske og eviggrønne, med stikkende, kort nåler, både hvite Gran (Picea glauca) og Norge Gran (Picea abies) gjør kjekk bartre for kjølig temperert klima regioner. De slanke kjeglene hvit Gran er mindre i størrelse av de to artene, og de av Norge Gran er ofte lilla mens utviklingen på hengende greiner. Undersøke de mange kultivarene av begge arter grantrærne, som deres dekorative funksjoner kan bedre tilpasset størrelsen på din bolig eller estetiske innstillinger.

Opprinnelse

Hvit Gran er innfødt til kalde interiøret i Nord-Amerika – fra Labrador til Alaska og sørover til New York, Minnesota og Montana, mens Norge Gran kommer fra nord og Sentral-Europa fra Scandinavia østover i Russland.

Klima hardførhet

Hvit Gran håndterer vind, sommervarmen, vinter kalde og sporadiske tørke godt, ifølge Dr. Michael Dirr av University of Georgia. Det er best vokst i US Department of Agriculture hardførhet soner 2 til 6 eller solnedgang klimasoner (mer pålitelig brukes i vestlige Nord-Amerika) A1 til A3, 1 til 7 og 14 gjennom 17. Ifølge American Horticultural Society varme sonen betegnelser er hvit Gran best der somre gir mer enn 60 dager av høye temperaturer over 86 grader F.

Norge Gran er lik den hvite Gran samlet i hardførhet. Vokse i USDA hardførhet soner 2 til 7 eller solnedgang klimasoner A2 og A3, 1 om 7, 10 og 14 til 17. Norge Gran tåler somre som har mer enn 120 dager for høy temperatur over 86 grader.

Vekst egenskaper

I sitt naturlige habitat, hvit Gran rager opp 160 fot høye og 10 til 20 fot bred. Dr. Michael Dirr nevner at i dyrking er det mye mer sannsynlig å nå 40 til 60 fot i høyde og være 10 til 20 fot bred. Sin vane er oppreist og tett needled med stigende grener og en symmetrisk, pyramideformet form. Norge Gran vokser like høye som 70 til 130 fot og 20 fot bred, men Dirr kommentarer i hagen innstillinger, høyder på 40 til 60 fot og en spredning av 25 til 30 fot er mye mer vanlig. Norge Gran er vanligvis en bred pyramide i form med spredning, lagdelt avdelinger med masse små pendulous branchlets.

Kultur

Begge arter grantrærne vokse i lignende kulturelle forhold. Plante dem i dyp jord som er fuktig, men godt drenert. Nøytrale til surt jordsmonn er best (pH 7,2 og senker). Situate dem der de får rikelig sol for beste, uniform vekst og modne vane.

Ekspert innsikt

Dr. Michael Dirr delte at den hvite Gran er mer tolerante trengsel, resultatet av først plante unge trær for tett sammen. «Solnedgang Western hage boken» anbefaler planting white grantrærne bare hvor Vintrene er markert kalde hvis ikke brutalt kaldt, ikke i regioner med kjølig, mild men sporadisk kalde vintre. Om Norge Gran, det pleier å ikke håndtere intens sommer varme og fuktighet, i tillegg til den hvite Gran, og det er ikke så godt et valg for landskap i Rocky Mountains, etter solnedgang. Velge innfødt grantrærne i stedet i ulik opphøyde regionen.

Bruker

Både Gran trær blitt attraktive ensom prøven trær for parken eller hagen innstilling, men trenger mer plass til Norge Gran. Begge kan brukes som en windbreak eller i lunder; lineær, mer formell og ryddig windbreak rader kan gjøres ved å plante den hvite Gran sammenlignet med Norge Gran.