Hvilken Type pære Bartletts vokser?

December 26

Hvilken Type pære Bartletts vokser?

Selv om en pre-treet aldri produsert frukt, kan gartnere fremdeles finne en grunn til å vokse dette dekorativ treet som bærer rikelig beløpene av hvite blomster i tidlig på våren og røde fallet løvverk. Bartlett pære er den vanligste frisk markedet pære i USA, har en søt, myk, hvitt kjøtt og kjent halsen er smal og oppsvulmede form - beskrevet mest nøyaktig som pyriform. Bartlett pære er en cultivar av vanlig pære, Pyrus communis.

Opprinnelig utvalg

Vanlig pære er sannsynligvis innfødt til Europa og Vest-Asia, inkludert Lilleasia. Det modnes treet lett 40-50 fot høye og 30 fot bred. Himalaya tror vanlig pære ikke er en naturlig forekommende Art, men en hybrid som resulterte århundrer siden mellom Pyrus Kaukasus og Pyrus nivalis. I hagen innstillinger når vanlig pæretreet vanligvis 20 til 30 fot høy med en bredde på 15 til 25 fot. Treets silhuett ellipser stående, uregelmessig forgrenet. Gjennom århundrene, horticulturists bred og valgt mange planter - hver kjent som en plante, for sine vekslet formet fargede og velsmakende frukter.

Opprinnelsen til Barlett

Den opprinnelige Bartlett pæretreet ble oppdaget og valgt for sin fine frukt kvaliteter i 1770 i Aldermaston, Berkshire i England. Gartnere overført og vokste den tempererte Europa, der er var og er fortsatt kjent som sorten Williams' Bon Chretien. I 1799, flere trær kom i Nord-Amerika og Tom Brewer av Roxbury, Massachusetts plantet på sin eiendom. Han solgt senere sitt land til Enoch Bartlett, og pære i påfølgende år ble kjent i USA som sorten "Bartlett."

Produksjon innsikt

En Barlett pæretreet er vanligvis selv-fruktbart, betyr pollen fra sin egen blomster er tilstrekkelig til å føre til frukt utviklingen. Honeybees er en primær pollinator i frukthager, men noen innfødt bee besøk blomstrer veldig tidlig på våren. Sent, altfor tidlig frost kan drepe åpne blomster og kaldt vær med vind og regn fraråde biene fra blomster. For bedre frukt produksjon, plante andre vanlige pear tree kultivarer i nærheten, øker deling. Barlett kalles ofte en "sommer pære" som det tar 115 til 140 dager etter pollinering for pærer å modne, som er vanligvis juli og August i USA.

Voksende Barlett pære

Vanlig pære trær vokser i lignende jordsmonn og klima for epletrær. Men pære trær blomstre tidligere og kan bli skadet av senvinteren kaldt. Vokse Barlett i full sol i noen fruktbar, fuktig godt drenert jord - ideelt leirjord eller miste leire med en nøytral til litt surt pH. En stor kulturell bekymring er at treet er svært utsatt for sykdommen kalles fireblight. Fireblight angrep øke i regioner eller år med fuktig, vått springs med varmt vær. Vokse vanlig pære i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8.