Hvilken tid på året solsikker blomstre?

May 7

Hvilken tid på året solsikker blomstre?

Solsikker er den største kjent familien av planter. "Hvis alle kjente arter av planter på jorden ble stilt opp tilfeldig, hver fjerde en ville høre solsikke, orkidé eller Belgfrukt familie," ifølge Dr. Wayne Armstrong Palomar College. Solsikke varianter inkluderer ettårige som blomstrer en gang per år og stauder som returnerer for å blomstre hvert år. Solsikker blomstrer i varme sommermånedene fra juli til September. Variasjon i blomst tider angis på frø pakker for spesifikke varianter.

Tidlig Bloomers

Asteraceae "Pacino," "Solflekk," "Del Sol," "Dverg gule Spray" og "Double Dandy" er solsikke varianter som blomstrer i de første månedene av sommeren. I varmere vestlige voksende soner er midten av juni og i kjøligere områder det er juli. Solsikker vokse i en rekke jord typer av leire til sand. Frø spirer i temperaturer så lave som 39 grader Fahrenheit, men temperaturene på 46 til 50 grader Fahrenheit er optimal. De vokser og trives som unge planter når temperaturen er 70 og 78 grader Fahrenheit, men er tolerante overfor mellom 64 og 91 F. frø er plantet våren, dekket av 1 tomme jord, og spire i fem til ti dager.

Midseason Bloomers

De fleste kommersielt tilgjengelige solsikke frø og planter blomstrer i midtsommer. Rød-oransje blomster av "Claret," mørk rød "Moulin Rouge" og gull "Sunny" utvalg solsikker vokse til 5 fot i høyden. August-blomstrende "Ring of Fire" og "Brus" vokse til 4 fot høy og har lyse og mørke gule kronblad. Dverg dobbel-petaled gull "Teddy Bear" er et 2-fot høye anlegg som blooms midseason. Solsikke planter trenger 1 tommers vann per uke, regn eller vanning. Når blomstene begynner å utvikle og åpne, slår de mot solen i løpet av dagen. Når deres stammer blir woody slutte de å slå. Sine store platen blomster består av hundrevis av små blomster klynger. Mørkebrun Kongle produserer hver liten blomst en solsikke frø.

Avdøde Bloomers

Solsikker som blomstrer i sensommeren og tidlig høst inkluderer kultivarer som gull dobbel "Titanic," lys gul "Valentine," lyse gull dobbelt "Gigantiske Sungold" og mørkerøde "Chianti." Valentine har en lang blomst periode med blomster som vil vare til frost. Titanic er ofte siste sunflower i hagen å blomstre. God jord drenering er viktig for voksende solsikker og jord beriket med organiske kompost skaper optimale vekstforhold. De krever medium til høye nivåer av 13 næringsstoffer alle planter trenger til trives.

Solsikker og bier

Solsikker tiltrekke "spesialist bier", ifølge Entomologer ved University of California-Berkeley. Spesialist bier grovfôr for pollen på bare én plantearter, som solsikker. De dukker opp fra reiret samtidig solsikker begynner å blomstre. Generalist bier besøk og pollinering mange arter av planter og blomster. Solsikke bee (Diadasia enavata) er tiltrukket av den store mengden pollen opprettet av solsikker, som de bærer fra anlegg til anlegget. Generalist og spesialist bier er ansvarlig for pollinerende en tredjedel av alle plantearter.