Hvilken tid av året gjør jeg plante asalea?

January 1

Over 10.000 forskjellige azalea varianter finnes. Det er en som passer til klimaet og smak. Kalt "royalty hagen", sport asalea en rekke blomst farger, form og vekst vaner i en lett å vokse flerårig busk. Dele en slekt med rhododendron, deler disse plantene mange egenskaper. Asaleaer har imidlertid vanligvis fem eller seks pollenbærere, mens de fleste rhododendron har 10. Mange azalea blomster kan er to til tre inches lang og enkeltrom, dobbeltrom eller slange i slange, med opptil 30 petals pr blomst.

Historie

Asalea er i heath familien og ha eksistert som innfødte planter i Japan for 70 millioner år. I 1680, ble asalea introdusert i Nord-Europa. Asaleaer var første kalt Azalea indica fordi de var tenkt å komme fra India. De første engelske asaleaene ble utviklet i 1830. Mye kors oppdrett er gjort i Europa, hvor det ble ansett som en aristokratisk plante. Store samlinger finnes i England, Frankrike, Tyskland og Russland, men asalea nytes hele verden.

Blomstrende sesongen og behov

Avhengig av de forskjellige du og din klima sone, kan du forvente asalea å blomstre som tidlig som mars og så sent som i August eller September. De fleste varianter trives i klima med vinter lave temperaturer som spenner fra -10 til basisprisen grader Fahrenheit. De foretrekker å vokse i skyggefulle forhold i jord som er surt, med en pH 5,5-6. De liker en syrlig mulch av materialer som barnåler. God drenering er et must for asalea.

Når du skal plante utendørs

Noen ganger kan du ikke vet nøyaktige rekke en gave azalea. Når du skal plante en azalea av ukjent forskjellige utendørs, vente til etter endelige frost fordi det ikke kan være frost hardfør. Også begynner ny vekst til våren; Dette er den beste tiden å transplantere asalea. Hvis du vil prøve å starte asalea fra frø, er det ikke vanskelig å gjøre. Starte frø i vinter. Når spirene er flere inches høy, transplantasjon dem til garden våren.

Hvordan å plante

Plant din azalea våren i et skyggefullt område med jord som er løs, fuktig og godt drenert. Asalea som en blanding av halv organisk materiale---furu bark eller råtnet blader anbefales. Grave et hull litt større enn rotsystem og angi anlegget i, fylle hullet til toppen av røttene. Bruke to til fire inches av mulch, men ikke la den ta stammen. Vann det dypt og vann igjen neste dag. Fortsatt dypt vann en gang hver uke.

Vedlikehold og vedlikehold

Asalea nyte et ganske pest gratis liv og trenger ikke mye gjødsel hvis du holde dem godt mulched. Uorganisk gjødsel anbefales ikke fordi de gjør anlegget avhengig av dem. Hvis du føler behov for å gjødsle din Anselmus, teste din jord. Hvis det er Sure, hopp gjødsel. Hvis du trenger å befrukte, gjøre det om vinteren.Beskjære asalea tidlig på våren før ny vekst vises. Beskjær i gradvis stadier hindre anlegget i å gå inn i sjokk.