Hvilken tid av året gjør du plante blomsterløk?

October 8

Hvilken tid av året gjør du plante blomsterløk?

Det er mange planter i hager og woodland områder, men få legge så mye visuell interesse som planter dyrket fra pærer. Krokus, georginer, gladiolus, Iris, liljer og tulipaner er bare noen av de mange typene oppsvulmede planter. Det er to grunnleggende typer pærer som må plantes på ulike tider av året, våren blomstrer og sommeren blomstrer.

Dormancy

En karakteristikk av oppsvulmede planter er deres behov for en sovende periode forårsaket av de rådende vekstforhold som varmen av sommeren eller kulde og snø om vinteren. Denne sovende perioden er nødvendig for riktig funksjon av livet syklus av anlegget og påvirker sterkt tiden som en pære skal plantes.

Sommer blomstrende pærer

Pærer som blomstrer i de varme månedene av sommeren bør plantes omtrent to uker før de siste frost forventes. I de fleste deler av USA skjer dette i mars eller April. Hvis bakken er kaldt, pærene ikke vokser, så forsinkelsen planting hvis det er noen sjanse av sen frost.

Våren blomstrende pærer

Pærer som blomstrer i de første månedene av våren bør være plantet rett etter først frost og igjen i bakken over vinteren. I kjøligere klima, det betyr plante i September eller oktober mens de i varmere områder av landet bør vente til November eller desember.