Hvilken retning bør et drivhus ansiktet?

October 20

Formålet med et drivhus er å fange varmen fra solen og lage et mikroklima som er varmere enn omgivelsene, slik at gartnere til å utvide deres voksende sesongen. Den beste måten å maksimere solar gevinst er å orientere drivhuset mot sør på den nordlige halvkulen og mot nord i den sørlige halvkulen.

Retning

Et drivhus som er rettet direkte til Sør (eller direkte til nord for steder sør for ekvator) får maksimal mengde solenergi eksponering. Denne faktoren er viktigere for kaldere klima og kan også være mindre enn ideelle i tropiske omgivelser der overoppheting kan være et problem. Før bygge eller orientere drivhuset, snakke med folk i ditt område som har erfaring med veksthus å få råd om den ideell lokalisering for betingelser.

Eksponering

Drivhus som blir utsatt for kalde vinder vil ha mer problemer med å holde på varmen. Bygge din drivhus på sørsiden av en større bygning er en av de beste måtene å ly det fra nordlige vinder. Bygge windbreaks eller plante hekker på siden av drivhuset som er mest utsatt for kulden kan også være effektive. En sørvendt gradvis bakke er ideelt for plassering av et drivhus, fordi naturområdet vil absorbere mer solvarme og lage et mikroklima som vil hjelpe drivhuset å holde varmen.

Oppføring

Døren til drivhuset bør plasseres på siden som er fra rådende vinder. Dette vil gjøre oppføringen og avslutte problematisk i dårlig vær og vil minimere varmetapet fra hull som er rundt kantene på døren. Et lite drivhus som er knyttet til en større bygning kan nås fra inne i større bygningen, slipper en utvendig oppføring.

Materialer

Mange drivhus er bygget utelukkende av glass, støttet av rammer av tre eller metall. Du kan øke effektiviteten av et drivhus ved å bygge bare den sørlige veggen (eller dens nordveggen i den sørlige halvkulen) av glass og sin motsatt vegg av murstein eller betong. Dette vil tillate drivhuset å absorbere varmen i sin termisk masse i løpet av dagen og slipp det i løpet av natten, gir jevnere temperatur for planter døgnet rundt.