Hvilken effekt har saltvann på planter?

November 23

Osmose og Salt vann

Osmose er prosessen der planter absorberer vann gjennom semipermeable membraner (vev i planter røtter) på mange nivåer og flytte vann til en plassering med lavere konsentrasjon nivåer. Som planter få vann gjennom jorden via deres rotsystem, vannet beveger seg fritt og andre kjemikalier og mineraler passerer gjennom veldig sakte. Når ferskvann tilgjengelig til røttene, stammen av anlegget trekker vannet gjennom røttene, opp spindelen og ut til bladene. Når saltvann er tilgjengelig, pleier røtter og jord å spille tug-of-war for vann. Anlegget bruker lagret energi for å trekke vann til røttene, men samtidig salt trekker vann fra røttene. Etter gjentatt eksponering for salt vann, vil en plante visne og dø.

Ernæringsmessige ubalanser

Mens alt trenger en viss mengde salt, for mye kan være giftig, som er tilfelle for de fleste planter. Men noen planter er salt-tolerant og tåler saltvann mer enn andre. Andre planter som er salt-følsomme er negativt påvirket av en kontinuerlig tilstedeværelse av saltvann. Siden salt er også et næringsstoff for planter, når en over overflod av saltvann finnes, det kan endre den kjemiske sammensetningen, noe som resulterer i ernæringsmessige ubalanser. Disse ubalansene har flere negative virkninger på planter som kan være forvirrende for omsorgsperson av planter. Anlegget kan presentere de samme symptomene som en plante opplever tørke; imidlertid blir jord fuktig. Selv om vann er tilstede, er anlegget å oppnå nødvendig vann og næringsstoffer fordi salt stede i vannet trekker vann fra anlegget. I tillegg til symptomer av tørke, vil anlegget bli forkrøplet.

Saltvann toleranser i planter

Flere faktorer spiller en rolle i visse et anlegg for saltvann toleranse. Disse inkluderer klima, jord makeup og betingelser, og været ekstreme. Kjøligere Vær krever mindre energi fra anlegg til avgir vann eller svette; saltvann trenger derfor ikke som alvorlig effekt på planter som det gjør i varmere vær.