Hvilke verktøy kan brukes for å fjerne sprakk Grout?

September 9

Hvilke verktøy kan brukes for å fjerne sprakk Grout?

En god grout jobb kan vare i mange år, men over tid grout kan bli sprakk, sprø og misfarget. Det er mulig å fjerne grout men la flisen intakt og uskadet, som vil tillate deg å sette i nye grout og gi det området av ditt hjem et friskt, nytt utseende. Det finnes ulike verktøy som kan brukes, avhengig av din komfortnivå med dem.

Karbid-Tipped skraper

Karbid-tipped skraper er en itool som kan kjøpes i de fleste oppussing butikker. Den har et håndtak på den andre enden, en fin, skarp tips. Grout fjernes ved å kjøre spissen i grout. Avhengig av hardheten av grout, kan flere passerer være nødvendig å få alle grout ut fra mellom hvert panel. Ekstra forsiktighet må også tas ved karbid-tipped skrapen, fordi det kan være lett å ripe den omkringliggende flisen.

Flat-Tipped skrutrekker og Hammer

Du kan meisel ut grout ved hjelp av en flat-tipped skrutrekker og hammer. Skrutrekkeren bør være plassert i midten fugemasse, så lett tappet med hammeren å fjerne grout. Treffer hammer for hardt forårsake chip flisen.

Elektrisk Grout så eller elektrisk slipemaskin

En elektrisk grout så eller elektrisk slipemaskin kan brukes å fjerne grout mye raskere enn en karbid-tipped skraper eller flat-tipped skrutrekker. Både grout så og elektrisk slipemaskin fungerer på samme måte, som de har spesielle kniver som roterer og utstanset grout. Disse verktøyene krever veldig stødig hånd som det er lett å kjøre dem streken grout og skade eksisterende flisene.

Injiseringsmasse fjerning sikkerhet

Uansett hvilke verktøy du bruker til å fjerne grout, du bør alltid bruke vernebriller, en støvmaske og arbeid hansker. En enorm mengde støv vil bli vekket under fjerningen grout og små biter av grout kan bli luftbårne. Også fordi grout kan ha svært skarpe kanter, bør du sette en dropcloth på gulvet eller over alle overflater der brutt grout brikkene vil falle. Dette vil også gjøre opprydding enklere, du kan kaste opp på dropcloth og dumpe innholdet i søppelbøtta.