Hvilke typer hoder på treskruer

March 7

Hvilke typer hoder på treskruer

Treskruer kommer i mange forskjellige typer, beregnet for mange ulike bruksområder. Blant delene av en tre skruen som kan variere er hodet, eller øvre del av skruen, som er der skrutrekkeren kobles til skruen for å kjøre den i tre. Hodet på en skrue kan formes annerledes og kan også være utformet for ulike typer skrutrekkere. Før du starter en trearbeid prosjektet du har tenkt å bruke skruer, er det en god idé å gjøre deg kjent med de ulike typene tre skruen hoder.

Flathead skruer

Den vanligste typen skruehodet er det flathead, også kalt Senkskrue hodet. Flathead skruene er utformet for å være forsenkede slik at de står jevnt med overflaten av tre. Dette betyr at et lite hull må bores inn tre med litt drill som oppretter et hull i hvilke skruen passer perfekt. Flathead skruer brukes også ofte knytte hengsler til tre også.

Rundt hode skruer

Rundt hode skruer har kuppel-formet hoder. Skruene er utformet for å hvile rett over overflaten av tre. Fordi de vil være synlig, vil disse typer skruer vanligvis har en behagelig avslutning, blå eller polert. En variant av den rundt hode skruen er den rund skive skruen, hvilke har en skive som lip bygget inn i hodet på skruen.

Panhode skruer

Panhode skruer, også kalt hevet skruer, er svært lik rundt hode skruer bortsett fra de har en mer flat topp samt fullstendig loddrette sider. De har også en flat peiling overflaten under hodet, så de er nyttige for tilkobling maskinvare som skuff lysbilder og hengsler.

Oval-head skruer

Oval-head skruene er i utgangspunktet en hybrid mellom rundt hode og flathead skruer, med en mindre kuppel enn rundt hode skruer og en flathead-stil forsenkede design. De er også ofte brukt til å knytte hengsler og andre ferdig maskinvare.

Bugle-Head skruer

Bugle-head skruene er en mer moderne versjon av den flathead skruen. Mens flathead skruer må ha et boltehull hull før de drives, bugle-head skruene er utformet for å trekke ned flush i mykere typer av tre uten bruk av en Senkhull.

Truss hodet skruer

Truss skruer har bredere hoder, med en avrundet topp.

Stasjonstypene

Det finnes flere typer screwdrives. Standard skruen hoder har ett spor. Phillips skruer har to scross-klekket spor. Pozidrive hoder ligne Phillips hodet bortsett fra de har fire små ekstra tenner et bedre grep. Socket-stasjoner er Sekskantet.