Hvilke typer bevegelsesdetektorer

March 1

Hvilke typer bevegelsesdetektorer

Bevegelsessensorer brukes vanligvis i sikkerhetssystemer som utløser for automatisk lys eller turer for ekstern alarmer. Bevegelse sensorer arbeid basert på en rekke grunnleggende ideer. Noen opererer i mye på samme måte som en militær radar skanner, mens andre arbeider basert på vibrasjon, infrarød stråling og selv lyd. Alle disse ulike typer bevegelsessensorer har forskjellige styrker og svakheter, som er viktig å ta hensyn når en beslutning.

Aktive infrarød bevegelsesdetektorer

Aktive infrarød (IR) bevegelsesdetektorer operere sammen med en strålingskilder. De kan forstand forstyrrelser stråling de mottar, vanligvis forårsaket av en inntrenger kroppsvarme. For å kjenne en inntrenger, derfor må inntrengeren passere gjennom feltet generert av kilden, stråling.

Passiv Infrarød bevegelsesdetektorer

Passiv Infrarød (PIR) bevegelsesdetektorer opererer fra samme generelle prinsipp som aktive infrarød bevegelsesdetektorer, men de krever ikke en strålingskilder. I stedet kan de forstand endringene i det omkringliggende området ambient infrarød stråling. Vanligvis har PIR bevegelsesdetektorer flere ulike forslag-sensing komponenter, for eksempel både en infrarød sensor og en heten sensor. PIR detektorer er den mest brukte typen bevegelsessensor.

Kontinuerlig bølge radarvarslere bevegelse

Kontinuerlige bølgen radar (CW) bevegelsesdetektorer arbeide gjennom bruk av mikrobølgeovn signaler. Disse signalene avgir frekvenser som spretter av objektene i nærområdet. Detektoren er deretter kunne spore forstyrrelser i disse frekvensene. Disse detektorer er mer følsomme enn PIR detektorer, og derfor koster vanligvis mer. Disse typer detektorer bruker vanligvis mikrobølgeovn oscillatorer, detektor dioder og lyd-frekvens behandling elektronikk for å utføre denne oppgaven. De fungerer etter samme grunnleggende prinsipp som militære radarer.

Ultralyd bevegelsesdetektorer

Ultralyd bevegelsesdetektorer opererer ved å spore endringer i lyd frekvens. Detektoren avgir en lyd frekvens i bølger som feie over plassen som overvåker detektoren. Når bølgen møter et objekt, dens frekvens avbrytes og alarmen i drar. Disse detektorer brukes i automatiske dører og sikkerhetsalarmer på grunn av dens enkel installering og pålitelighet.

Plastics

Plastics bruker piezoelectric teknologi for å oppdage objekter rundt dem bevegelser. Piezoelektriske effekten ble oppdaget av Jacques og Pierre Curie i 1800. De fant at visse materialer har evnen å endre mekanisk belastning på elektrisk utgang. Med andre ord, genererer de et elektrisk felt.