Hvilke revebjelle er stauder?

August 6

Hvilke revebjelle er stauder?

I de fleste tilfeller vise foxgloves sin prangende blomstring for bare to års tid; men foruten fleste biennalen revebjelle er det to flerårig varietals. Det latinske navnet for foxglove familien, "digitalis," kommer fra det latinske ordet for finger. Navnet ble inspirert av unike størrelsen på klokkeformet blomster som passer tett over en fingertupp.

Solnedgang Foxglove

De solnedgang foxglove (Digitalis obscura), også kjent som den willow-leaved foxglove, er så kalt på grunn av sin blomst solnedgang fargetoner, spenner over en rekke appelsiner, røde, rosa og umbers. Native til sørlige Spania, anlegget gjør godt i relativt tørt klima og i store høyder. Den har blanke blader som forblir grønne gjennom vinteren i milde klima. Hvis du er voksende en solnedgang foxglove, plante den i moderat fuktig jord, ta vare ikke å over vann. På den annen side, er foxglove ganske motstandsdyktig mot tørke. Det kan vokse i enten full eller delvis sol. De solnedgang foxglove vokser til en moderat tempo, nå mellom 1 og 3 fot. Den vanligvis vokser i klaser. Forvent blomstrer fra vår gjennom sommeren. Disse blomstrer kan tiltrekke lokale kolibrier.

Merton Foxglove

Merton foxglove (Digitalis X mertonensis), eller "jordbær foxglove," har blomster som varierer i farge fra dypt berry-rød til rosa med kobber høydepunkter. Som med på solnedgang varietal, vokser den permanent. Den Mertons skudd av blomster nå rundt 3 fot i høyden. Den vokser i enten full eller delvis sol. For best resultat, plante den i nøytrale til litt surt jordsmonn. Som med på solnedgang foxglove, vil Merton lider over-vanning. I kjøligere klima er solfylte stedene ideelle. Merton foxglove er giftige for dyr og mennesker. Det tiltrekke Sommerfugler og bier, men.

Hardfør Biennials

Fleste revebjelle, inkludert de vanlige foxglove (Digitalis purpurea), er biennials. Men noen varietals kan kategoriseres enten som hardfør biennials eller kortvarig stauder, er tilbake for en tredje eller aften fjerde året plantet under optimale forhold. Den rustne foxglove (Digitalis ferruginea) er så kalt på grunn av rust-rød skyggen av sine blomster. Det kan dyrkes som en kortvarig flerårig. Den vokser ganske høy, nådde opp til 6 fot høy. En annen kortvarig flerårig, den gule foxglove (Digitalis grandiflora) er mer middelsstort variasjon, nå rundt 2 eller 3 fot i høyden. Blomstene er en honning-gul farge, og noen ganger har brun striper eller flekker. Til slutt, hvis du plante arvestykke eller åpne-pollinerende varianter av biennalen revebjelle, de kan selv frø, sprer seg gjennom hagen naturlig, og tilbake etter mer enn to års tid.