Hvilke forhold trenger en Jasmine frø til å spire?

August 30

Hvilke forhold trenger en Jasmine frø til å spire?

Mer enn 200 typer Jasmine finnes. Disse woody busker vanligvis klatre eller trail. De gjør frisk inne varmeste klimaet, og gartnere dyrke dem vellykket fra frø, gitt riktig omsorg og spirende forhold. Hvis du får frø fra en jasmine anlegget, se etter moden pods som ikke er for tung, men frø er tilgjengelig på barnehager og frø selskaper.

Riktig fuktighet

Jasmine frø må vanligvis suge i vann over natten, eller de kan ikke spire. Vannet oppfordrer dem til å spire når lys-og temperaturforholdene er også optimale. Fjerne en 1/8-1/4 - tommers del av frø jakke på forhånd så frøene ta i mer fuktighet. Angi frøene i parabol og dekk dem helt med vann, la dem sitte i 12 timer. Fjerne flytende frøene og sår resten. Etter sådde frøene, holde dem vannet ved å legge til drikkevann en liten skuff under potten til voksende media er fuktig å ta.

Riktig temperatur

Som andre plante frø gå jasmine frø inn dormancy i kaldere temperaturer. I naturen, lavere temperatur angir vintersesongen, og frø ikke ville gjøre det bra hvis det spirer og spiret for tidlig, spesielt i iskaldt klima. Plassere din jasmine frø i en varm plass imiterer våren forhold og forteller dem at vekstsesongen er her, og er rett til å spire og vokse. Plantet jasmine frø må temperaturer mellom 70 og 80 grader Fahrenheit å spire, avhengig av variasjon.

Voksende Media

Jasmine frø må plantes i riktig utskriftsmateriale å spire. Frø vil ikke gjøre det bra i potting jord og trenger en lett, absorberende, soiless medium i stedet. De trenger også næringsstoffer å vokse. Blande like deler perlitt, kompost, grov sand og torv mose sammen, og bruk en sil for å sile ut noen store steiner og rusk.

Riktig Planting og lys

Plant din jasmine frø i 4 - til 6-tommers plast potter. Leire potter mister fuktighet, så ikke bruk dem for spirende. Fyll hver pott med en 1/2 tommers voksende media og sted to frø 1/4 tommers dypt i media, men ikke dekk frøene. De trenger lys til å spire og hastighet spiring. Plass dem i et sted som får ca 6 til 8 timer indirekte sollys per dag til de spire.