Hvem oppfant strykebrettet?

April 5

Strykebrettet er et fast innslag i mange husholdninger. Brukes til alt fra stryk skjorter å trykke ark. Det er veldig allestedsnærværende, og dette gjør det vanskelig å bestemme dens opprinnelse. Det er noen uenighet over hvem oppfant strykebrettet, men de fleste amerikanere peke til oppfinnelsen utviklet av Sarah Boone som den mest sannsynlige kilden.

Historie

Sarah Boone er ofte kreditert som oppfinneren av det moderne strykebrettet. Tidligere oppfinnelser tillater ikke effektiv stryking av en hele plagget. Boones design, god passform og større, buet overflate, er fortsatt verdsatt av de som jern i dag. Det omfattet også ideen om sammenleggbare ben. Hennes patent ble brukt 30 desember 1887 og gitt 26 April 1892 i New Haven, Connecticut. Patentet beskrevet fullstendig hennes oppfinnelse, bruker ingen eksakte tall for høyden og lengden. I stedet beskrevet det bitene A, A1, B, B1 og så videre som monteres sammen opprette strykebrettet. Ingen nøyaktige målinger ble inkludert øke bredden av patent i tilfelle produsenter valgte å skalere design.

Funksjonen

Boones design betydde at plagg kan festes raskt og effektivt. Forrige design kreves et plagg å strykes stykkevis, fjerne plagget flere ganger og øke risikoen for soiling. Fordi Boone innarbeidet en tynn bord, kan klær være aktivert, betyr at alle sidene kan nås før fjerning. Og vanskelige flekker, som ermene, kan festes enkelt på større overflaten hun utviklet.

Betydning

Sarah Boone antas å være blant de første afro-amerikanerne å tjene patent. Hun var en tidligere slave som bodde i Connecticut 1800-tallet.

Teorier/spekulasjon

JN Brewster patenterte "strykebrettet" 20 år før Boones patentet ble gitt. Men BREWSTERS patent var for et bord som lignet en Murphy seng som foldet opp til en regjering. J. Vandenburg og J. Harvey også patentert en enhet for stryking i 1858, men enheten var en flat tabell som ikke inneholder konturene som gjør Boones enhet så nyttig. Siden disse enhetene har bleknet i minnet, mens Boones enhet er sannsynlig som er mest lik den du holder i Klesvask skapet, tror de fleste at Boone er oppfinneren av strykebrettet.

Potensielle

I fremtiden kan vi kreditt Garry Allen, en australsk oppfinner, med neste generasjon av strykebrett. Han har skapt en strykebrettet som kaster på en slik måte at det kan bli størrelsen på en større kort sak. Det er tilknyttet veggen med en enkelt stud og kan rotere 180 grader, slik at det allsidige og kompakte.