Hva Wisteria tiltrekke?

November 22

Wisteria er en aggressiv klatring vintreet som blomstrer om våren med hengende panicles av duftende hvit, blå eller rosa blomster. Wisteria planter er løvfellende og hardfør, trenger litt pleie utover beskjæring å holde deres vekst i sjakk. Disse attraktive og enkle å vokse vinstokker tjene som verter for noen arter av sommerfugl. De kan være gumlet på av noen uønskede også, som mat for skadedyr som bladlus og vekter.

Skippere

Selv om klassifisert som sommerfugler, er skippere kjent for sitt store, møll-lignende utseende. Langhala skipper har brun øvre vingene oppdaget med krem og blåaktig-svart øvre Bakvingene med lange, sort "hale." Undersiden av både vingene og Bakvingen er varierende nyanser av brunt. Vingene av sølv-oppdaget skipper varierer fra lys brunt til brun svart og er jevn i farge fra topp til bunn. Det er en oransje stripe øverst og under Forvingen. Undersiden av puppestadium har en metallisk, hvit stripe.

Marine blå

Marine blå sommerfuglen er funnet i Sør-California, i sørvest og ned Guatemala. Noen ganger wanderers vil migrere nordøst og finnes i Wisconsin, Kentucky, Indiana og Louisiana. Undersiden av både vingene og Bakvingen er gråbrun med tykk, bølgete band av hvitt. Den øvre delen av både vingene og vingen menn er lilla nær kroppen, sprer seg til blå på på vingetippene. Kvinner er blå nær kroppen sprer seg til en kobberrøde brun på på vingetippene.

Zarucco Duskywing

Denne upretensiøse sommerfugl kan finnes fra North Carolina sør i Florida Keys og øst til Texas og Oklahoma med tilfeldige prøver i Pennsylvania og Connecticut. Både øvre og nedre vingene og Bakvingen er spraglete dyp rødlig brun og svart. Vingen margene er fringed og omgitt med svak, lyse røde flekker.

Skadedyr

Alle planter tiltrekke noen uønsket oppmerksomhet, og wisteria er intet unntak. Skalaer, både den pansrede wisteria skala og myk, bomullslærret skalaen, kalles skadedyr. Skalaer er sirkulære, immobile og scabby i utseende. De bruker piercing munndeler for å suge sap fra stengler og blader. Bladlus er myk-bodied, pæreformet skadedyr som også suger sap. De vanligvis angripe unge, ømme vekst og forårsake krøllet eller forvrengt blader og blomster. Det er flere arter av longhorned borers kan angripe wisteria. De er avlange biller og kan være mørk brun til fargerike eller metallisk. De er mest lett gjenkjent av sin lange antenner som ligner horn.