Hva vinstokker brukes for Topiary?

September 16

Topiary er kunsten opplæring planter å vokse på metall rammer. Rammene kan være en figur, fra dyr til geometriske. Liten topiary gjør utmerket beholder plantene, og store kan bli slående knutepunkter i hagen din. En rekke planter kan brukes i topiaries, er raskt voksende vinstokker et passende valg for nybegynnere.

Engelsk eføy

Engelsk eføy (eføy) brukes i topiary er plantet ved foten av wire rammer fylt med sphagnum mosen. Ifølge University of Florida forlengelsen, bør du velge en plante som er moderat energisk og produserer mange lateral grener. Bruk en ivy blad størrelse i skala med størrelsen på topiary figuren. Hvis bladene er for stor, vil de maske detaljer. Noen ganger engelsk eføy er podet til aralia ivy (Fatshedera lizei), som har sterkere stammer. Dette fungerer spesielt godt for tre skjemaer eller større topiaries støttes av anleggets bagasjerommet.

Snikende Fig

Snikende fig (Ficus pumila), som engelsk eføy, brukes for topiaries på Walt Disney World Resort. Plantet i en topiary ramme, snikende fig vokser raskt å dekke figuren med et tynt lag med løvverk. Dette evergreen vintreet er en rask dyrker, med fine stammer dekket med små, hjerte-formede blader, i henhold til online plante Floridata. Du bør ikke bruke snikende fig på en topiary som er i nærheten konstruksjoner, fordi tre kan bli skadet av limet på vintreets stammer.

Vandrende jøde

Vandrende jøde (Tradescantia fluminensis), også kalt rask Jenny, er en ideell anlegg for innendørs topiary. Denne etterfølgende spiderwort familien har saftige stammer, spisse lyse grønne blader og hvite blomster. Det er raskt voksende og lett å dyrke, men hvis plantet i hagen kan bli ganske invasiv, ifølge Floridata. Vandrende jøde røtter lett på nodene. Andre arter har lilla eller spraglete blader og rosa blomster.