Hva ville føre min bønne frø ikke å vokse?

March 31

Hva ville føre min bønne frø ikke å vokse?

Indianere var bønner en av de "tre søstre", en gruppe planter som inkludert korn og squash og nytte hverandre når interplanted. Bønner løse nitrogen i jord i anlegg, som andre planter trives på. Men hvis bønner ikke er plantet under ideelle forhold, de ikke spire og spire.

Frø levedyktighet

Frø levedyktighet er et frø evne å spire og vokse. Alle frø miste levedyktighet over tid. Jo lenger en pakke av bønne frø sitter før blir plantet, færre frø vil spire. Bønne frø begynner å løse levedyktighet etter ett års lagring under ideelle forhold. Vanligvis bønne frø kan oppbevares i inntil tre år og fortsatt opprettholde god spiring forholdet. Upassende lagringen kan sterkt redusere frø levedyktighet. For at riktig bønne frø, plassere dem i en lufttett beholder og sette beholderen på et kjølig, tørt sted.

Kulde

Bønner er følsom for kulde og frost og bør plantes etter all fare for frost. Jord skal bli varmet over 50 grader Fahrenheit for bønne planter til å spire godt. Hvis bønne frø er plantet i jord som er kult, er de i fare, ikke bare av lav-spiring priser, men også fra råte. Mange bønne frø pakket for planting behandles først med en soppdreper å forhindre rot. Hvis du plante bønne frø som ikke har blitt behandlet med soppdreper, er jord temperaturene enda viktigere.

Råtne

Rot er forårsaket av sopp i jord som Rhizoctonia eller Pythium. Sopp blir aktiv våren når jorda er fuktig, spesielt hvis været blir våt og kald umiddelbart etter planting. Som bønne frø spire, angrep soppen anlegget fosteret. Soppen hindrer mange frø spirer nådde overflaten av jorden. Spirene som klarer å nå overflaten av jord vil lide dieback eller vil bli forkrøplet. For å unngå rot, bør jord behandles med soppdreper våren før planting.

Demping av

Demping av er en annen tilstand forårsaket av sopp i jord. Demping av er forårsaket når bønner er plantet når kjølig og vått vær umiddelbart følges av varme, tørt vær. Bønne frø av demping av slå grøtaktig og oppløses i jord. Hvis frøene spire, vil røttene slå brun og grøtaktig eller ha brun lesjoner på røttene. Hvis bønne vintreet kommer fra frø, har den brune lesjoner på vintreet.