Hva vedlikehold skal utføres på granitt?

October 10

Hva vedlikehold skal utføres på granitt?

Granitt brukes i flere kjøkken design enn noensinne. Huseiere kan velge granitt for stil, holdbarhet og rik fargepalett. Hvis dette er tilfelle, vet huseiere ikke hvordan å riktig behandle granitt. Bruke feil rengjøringsmidler eller produkter på en granitt teller kan føre til skade. Lære er hvordan du skal ta vare på og vedlikeholde en granitt teller et must.

Granitt oversikt

Granitt er en magmatisk bergart gjort kvarts, glimmer og Feltspat. Ikke alle granitt er lik, og ikke hver stein solgt som granitt er faktisk granitt. Steinene med lignende egenskaper til granitt selges under dette navnet, men kan være annerledes. En stein, kalt absolutt svart, er faktisk en Gabbroen.

Alle brikkene har lignende grunnleggende behov, mens noen steiner kan kreve mer forsiktig. For å avgjøre om du har en høy vedlikehold stein, la vannet i en iøynefallende område for en kort tid. Jo mer vann som er absorbert i stein, jo høyere granitts behov og mer forsegling den krever.

Rengjøring granitt tellere

Granitt, som alle naturstein, er et porøst materiale. Noen av granitts mineraler er svakere enn andre. For å unngå fjerne svakere partikler fra stein og etsing eller sløver overflaten, bruk alltid en stein renere eller en mild, nøytralt vaskemiddel. Ikke bruk produkter som inneholder som sitron. Raskt tørke opp søl å unngå absorpsjon i steinen.

Flekkfjerning

Hvis din granitt har absorbert slike materialer som olje eller urenheter fra vann, kan du bruke en stein grtomslag å gjenopprette steinen. Omslag er spredt over stein og dekket med et ark av plast. Omslag trekker flekker fra innsiden granitt til overflaten så det kan rengjøres.

Tetting

De fleste granitt krever tetting å beskytte dem mot absorbering av fuktighet. Hvis en stein ikke krever tetting, kan enten fordi den er nonporous eller har vært forseglet, du se vann perle på overflaten. Hvis vannet ikke perle, men å være absorberes, skal stein tettes. Bruk en impregnering sealer med en silikon base for tetting. Dette fyller usynlig hullene i granitt uten å endre den steinen utseende. Sealer er børstet på og tørkes av etter 10 minutter.

Chip reparasjon

Noen granitt har dødpunkter kjent som sprekker eller groper. Hvis en sprekk eller chip vises på en av disse dødpunkter, fikse det med en granitt epoxy reparasjonssett. De leveres i farger for å matche de fleste steiner. Epoxy kan brukes i minutter, styrke steinen og beskytte den fra ytterligere skade.