Hva typer ledninger er nødvendig for Rewiring en lysbryter?

May 21

Det er viktig å velge riktig wire for kabling en lysbryter. Velg en størrelse for liten og du kan opprette en farlig situasjon som kan føre til brann. På grunn av denne faren, bør du alltid følge National Electric Code å velge wire typer og målere.

Kortslutning

Alle kretser i et hjem må beskyttes av en strømbryter eller sikring. For overlastbryteren eller sikring må være dimensjonert for å beskytte kretsen fra å bære mer spenning enn den kan håndtere.

Wire størrelse

Ledningene inne en residential krets må være minst 14-gauge ledninger. De nåværende en 14-gauge wire tillates å bære er 15 ampere. Andre vanlige hjem ledninger måleren er 12-gauge wire, som kan bære 20 forsterkerne.

Velge Wire

Velg wire målere for en belysning krets basert på størrelsen på strømbryteren. Kabelen må kunne bære så mye strøm som for overlastbryteren eller sikring. En lysbryter betjent av en 15-amp breaker kan være kablet med 14-gauge ledning, mens en krets av en 20-amp breaker krever 12-gauge wire.

Wire typer

Det finnes forskjellige typer wire som kan brukes for kabling en lysbryter. Hvis huset er kablet med omsluttet kabel, for eksempel bør du bruke omsluttet kabel til wire din lysbryter. Noen boliger er kablet bruker kanal (en tynn metall pipe), i så fall bør du bruke THHN eller en lignende wire som kan trekkes gjennom kanal.