Hva typer frukt & grønnsaker vokser i beholdere?

September 27

Hva typer frukt & grønnsaker vokser i beholdere?

Beholder hager er praktisk hvis du ikke har plass til en vanlig hage. De lar deg vokse din egen frukt og grønnsaker i store potter i hjemmet ditt eller på en patio eller dekk. Nesten alle frukt eller grønnsaker kan dyrkes i en container hvis du gi den rette klima og næringsstoffer.

Tomater

Tomat er en en årlig frukt som er ofte forveksles som en grønnsak. Tomater er innfødt til Sør-Amerika, men er vokst over hele verden. Plantene blomstrer med små hvite blomster i tidlig til sen vår. Frukt er midtsommer tidlig falle. Tomatplanter er vinstokker med en veldig svak stilk. De kan dyrkes i plantasjeeiere og hengende kurver så lenge de støttes. Anlegget krever hyppig gjødsling med en god 5-10-10 gjødsel minst en gang i måneden. De foretrekker full sol i minst åtte timer om dagen og fuktig godt drenert jord.

Agurker

Agurken er en raskt voksende vinranke som vokser i beholderen hager. De er plantet tidlig om våren og er klar for innhøsting i 40 til 60 dager. Plantene bør være omsettes når de begynner å vine. De produserer sunneste innhøstingen når de er befruktet med nitrogengjødsel når plantene er høyden. Agurker trenger minst åtte timer med fullt sollys per dag og fuktig, godt drenert jord. Beholdere som din agurk vokse i bør ha drenering hull i bunnen for å hindre at røttene stående i vann. Dette kan forårsake rot råtne.

Epletrær

Dverg epletrær kan dyrkes i containere. Størrelsen på treet, avhenger av størrelsen på beholderen. Ifølge Washington State University forlengelsen, bør apple trerøtter beskjæres annethvert år for å holde treet produserer frukt. Trærne foretrekker full sol og fuktig, godt drenert jord. Greinene på epletreet bør beskjæres i sen høst etter at treet mister bladene. Beskjære treet i henhold til ønsket fasong. Hver skyte skal trimmes til to til tre knopper for beste frukt produksjon.

Jordbær

Jordbær er en staude blomstrende frukt som er vanligvis plantet i beholderen hager. Jordbær planter har en grunne rotsystem så de kan dyrkes i leiligheter og små beholdere. Plantene er lett å omsorg for og spredte seg raskt. Jordbær planter foretrekker lyse, indirekte sollys og fuktig, godt drenert jord. Mest jordbær plantene produsere to avlinger per år. Plantene tilbake hvis de er beskyttet med et lag med pine strå i vinter.