Hva typer alger finnes i dammer?

November 8

Hva typer alger finnes i dammer?

Alger er vannplanter. Ifølge nettstedet dammen løsninger, er slike anlegg nært knyttet til sopp fordi de ikke har stilker, blader eller røtter og reprodusere på en lignende måte. Tusenvis av alger arter finnes over hele verden, inkludert vanlige alger i dammer.

Trådformede alger

Trådformede alger er blant vanlige typer alger i dammer. Disse typer alger er grønn, trevlet utseende og har en slimete overflate. Alger er kortvarig og danne klumpete matter over vann. En trådformede alga kan danne tre vanlige typer alger: spirogyra, cladophora eller pithophora. Spirogyra er grønne og føles slimete. Cladophora føles mer som bomull ved berøring. Pithophora føles som en hest hår.

Planktoniske alger

Planktoniske alger er blant de potensielt positiv typene alger i en dam som algene utgjør i moderasjon i stedet for overflødig. I overkant er alga skade i dammen. Planktoniske alger er enten grønn eller brun og skjemaet på dammen. I moderasjon, alga hindrer vekst av skadelige dammen planter og gir mat til fisk og dam dyr. I overkant, men utarme planktoniske alger oksygen i vannet, dreper fisk og dam skapninger. Noen av planktoniske produsere stygg lukt og er potensielt skadelig for mennesker og dyr.

Hår eller streng alger

Håret algene, også kalt "streng alger", ligne hår. Denne typen alga er mest vanlig i vintermånedene, og alga er en naturlig filtreringssystem for fiskedammer. Det vanligvis dør av våren, når andre alger begynner å ta over. Fisk spiser alger og er vanligvis del av naturlig vann-systemet.

Cyanobakterie

Cyanobakterie er en type tjern alge som vokser når vannet i dammen blir stillestående. Alger er blå-grønn, som noen ganger fører til navnet "blå - grønne alger." Alger er generelt uvanlig i dammer og vanligvis vokser bare når vannet forblir uforstyrret. Å sette i en fontene, vil filtreringssystem eller annet system som holder vannet flytte bryte opp bakterier og føre til å spre.

Giftige alger

Giftige alger kommer i flere arter og er mest vanlig i dammer som er uten tilsyn over lengre tid. Algene produserer giftige stoffer som fortsetter å vokse og formere selv etter alger dø av. Menneskets helse inkluderer hodepine, oppkast, diaré og ulike irritasjon av hud, nesen og øynene. I dyr, kan eksponering forårsake død, spesielt når dyrene drikker dammen vann. Alger som produserer giftstoffer er vanligvis blå-grønn. Ifølge nettstedet dammen løsninger inkluderer giftige microcystis, aphanizomenon, nostoc rivulare, nodularia, gleotrichia, gomphosphaeria og anabaena.