Hva trenger jeg å ha en livline installert?

July 3

Hva trenger jeg å ha en livline installert?

Philips Lifeline gir umiddelbar hjelp i tilfelle et medisinsk nødstilfelle. Livline varslingssystem er utformet for å installere raskt og enkelt i ethvert hjem med en vanlig telefon service, uten ledninger, boring eller rot.

Ledninger vanskelig

Livline kommunikatoren kobles til noen telefonkontakten i huset, akkurat som en vanlig telefon. Du trenger ikke en ekstra jack eller splitter, siden det har en egen havn for eksisterende din. Du trenger også en stikkontakt i nærheten av telefonkontakten eller en trygg skjøteledning.

Kontakter

Når utstyret er installert, før livline kan hjelpe i en nødssituasjon de vil kreve noen instruksjoner fra deg på hvem du skal ringe. Kontakter kan være en nabo eller nærliggende venn; noen livline brukere instruere livline til ringe 911 direkte.

En dataplan

Livline leverandørene trenger en måte å få tilgang til ditt hjem i en nødssituasjon. Dette kan variere fra en nøkkel under dørmatte til en lokal nøkkelholder eller en lås på dine premisser med en nøkkel inne og en kode for akuttjenestene.

Inkompatible systemer

Vanlig telefon bruker land linjer som går fra veggen kontaktene i ditt hjem. Noen boliger konverterer kabel telefon leverandører eller telefon datatjenester som Voice Over Internet Protocol eller VOIP. Dette kanskje ikke er kompatibelt med livline kommunikatoren, eller kan tilby en ufullstendig service. Hvis du ikke er sikker på om du har en standard-telefontjeneste, kan du kontakte livline direkte for råd.