Hva trenger et Gardenia frø til å spire?

May 25

Gardenias (Gardenia spp.) er vanskelig planter å starte fra frø, men hvis du forberede frø og spirer frøet under de rette forholdene, kan du vokse din egen gardenia frøplanter. Planter vokst fra frø kan ta to til tre år å blomstre. Du kan øke overlevelse av frøplante med omtrent 20 prosent ved å velge en sunn og livskraftig gardenia frø.

Levedyktig frø

Finne runde frukt gardenia anlegget. Når frukt er modne, har et grønt skall med hvitaktig flekker. Når du åpner frukt, ser blek gul frø ca 1/4 tommers lang. Plass fruktkjøtt holder frø i en plastpose å modne, som kan ta et par dager til en uke. Fjern fruktkjøttet fra posen, og plasser den i et dørslag i vasken. Kjøre vann over massen som du bryte opp cellulose og frø.

Forberedt frø

Plasser en bolle med vann på disken og legge frøene til vannet. Bløtlegg frø overnatter i vannet. Frø som synke å bunnen av vann er levedyktig. Fjern frøene som flyter i vannet fordi disse frø ikke vil spire.

Jord og plante

Gjør din egen soilless blandingen for spirende gardenia frø. Blande like deler av perlitt, kompost og torv mose sammen. Sett blandingen i en 4 - til 5-tommers diameter beholder. Du ønsker ikke å transplantere gardenia når det først begynner å vokse, så bruker en større beholder enn en torv pott er best. Så frø på jord og presset lett i jord, men ikke dekker frø.

Lys og fuktighet

Plass frø inne en hjertelig rom med temperaturer ca 68 til 75 grader Fahrenheit med ingen direkte sollys. Gardenia frø trenger lite lys til å spire. Plass beholderen i et hjørne fra noen vinduer eller kunstig lys. Bruk en misting flaske våt jord og frø. Kontrollerer jorda regelmessig og tåke for å holde jorda fuktig.