Hva treet dør etter den blomstrer?

January 14

Hva treet dør etter den blomstrer?

Noen trær har en svane sang. Enkelte palm arter blomstre når etter vokser noen ganger i mange tiår, og så de dør. For eksempel, nylig oppdaget Tahina spectabilis når høyder på rundt 60 fot, kommer ut hundrevis av miniatyr blomster og kollapser, ifølge Royal Botanical Gardens, Kew.

Tahina palm

Forskere i 2008 rapporterte oppdage denne nye typen palm som vokser i et avsidesliggende område av Madagaskar. Med det latinske ordet for "spektakulære" som navnet arter setter treet på et show. En stor skyte toppene fra toppen av håndflaten og sprer seg til noe som ser ut som et juletre, ifølge en januar 2008 Associated Press artikkel. Deretter tegner dryppet med nektar, små hvite blomster fugler og insekter. Dette arbeidet tar så mye av palm ressurser som det dør snart. Madagaskar beboere som bor i nærheten hvor treet ble oppdaget visste om det for en stund, men de hadde ikke sett det blomst til 2007. Færre enn 100 av trær vokser på afrikanske øya, ifølge Kew Gardens.

Kosi palm

Kosi håndflaten, som kan leve 20 til 40 år, blomster en gang før han døde, ifølge Sør-Afrikas nasjonale biodiversitet Institute. Hva forårsaker blomstene til å blomstre er ikke kjent; sesonger synes ikke å ha en effekt. Dekket i pinecone skjell, fruktene bo på treet, muligens i år - før vinden blåser dem. Kosi palmer er innfødt til Sør-Afrika.

Sukker Palm

Urfolk til Sørøst-Asia, sukker palmer også dør etter blomstrende, ifølge Palm Beach State College. Palms vokser 20-fots fronds og pop ut lilla-hued blomster. Trær blomster i omtrent to år, ifølge Ecocrop. I denne perioden forvandler anlegget sin sap i sukker. Det dyrkes i Sør-Florida.

Fishtail Palm

Når fishtail håndflatene nå høydene av ca 20 fot, begynner de å blomstre fra toppen av stammen ned, ifølge blomster i India. Treet forgår når blomsten nærmest bakken blomstene. Med blader som ser ut som fisk svømmeføtter, arter av disse trærne er funnet i India, Sri Lanka og India. Disse palmer vokse til ca 30 feet og har grå badebukser.