Hva tid på året bør jeg kuttet tilbake peoner?

January 16

Peoner er store flerårige blomster som krever vedlikehold for å holde blomster kommer år til år. Stauder vokse igjen hvert år, og trenger ikke å byttes våren med mindre vinteren var spesielt harde. Peoner er et populært Bryllup blomst og kommer i to former, enten en blomst klump eller tre form. For å holde peoner glad og blomstrende, utføre blomst vedlikehold i løpet av våren og kutt dem tilbake i høst.

Kutte

Ifølge North Carolina State University hagebruk forlengelsen, bør du kutte ned peoner høsten. Velg en dag etter tunge frost. Størrelsen på anlegget vil avgjøre størrelsen på hagesaks bør du for jobben. Fjern bladverket med hage sakser til om lag tre inches fra bakken. Fjerner gamle mulch fra basen og ikke gressmalingsklaffen anlegget for vinteren. Fjerne gamle mulch og kutte tilbake peoner hjelper deg for å administrere potensielle sykdommer. Tree peoner trenger ikke å bli kuttet tilbake. Høsten er også en god tid å plante peoner fordi det gir anlegget en sjanse til å etablere en solid rotsystem gjennom vinteren. Peoner er mer sannsynlig å blomstre på våren hvis de ble satt i bakken September til oktober. Disse planter trenger en kul vinter og vil ikke frisk inne varmeste klimaet.

Bloom vedlikehold

Avhengig av variasjon blomstrer peoner tidlig om våren gjennom tidlig på sommeren. For å holde blomster kommer gjennom våren, planter flere varianter som blomstrer på ulike tidspunkter i sesongen. Peoner produsere store blomster som vanligvis trenger støtte for å holde dem fra avbrytelse eller bøying. Plasserer en innsats bak anlegget eller bruke en peon ring, en sirkulær innsats som støtter anlegget fra alle sider. Brukte blomstrer skal beskjæres på slutten av blomsten forlate løvverk så mye som mulig. Klipping brukt blomster holder anlegget fra å produsere frø, en prosess som bruker verdifulle energi kan gi flere blomster. For å produsere den høyeste blomstrer, North Dakota State University anbefaler bruker 5-10-5 gjødsel i tidlig våren og tidlig høst.