Hva tettheten av skygge klut ville tillate vekst av grønnsaker?

July 3

Hva tettheten av skygge klut ville tillate vekst av grønnsaker?

Skygge klut brukes i vegetabilske hager og kjøkkenhager å forebygge solbrenthet på grønnsaker og beskytte dem mot vinden skade.

Utvalg

Skygge klut er en strikket stoff produsert i forskjellige tettheter. Tettheter mellom 12 50 prosent er mest nyttig i en grønnsakshage.

Installasjon

I en utendørs hage, er skygge klut knyttet til en ramme plassert minst 24 inches av bakken. Dette minimerer heten bygge og hjelpemidler i luftsirkulasjon

12 prosent tetthet

Lett tetthet skygge klut er foretrukket for sol-kjærlig grønnsaker som tomater og paprika. Det gir noen UV-beskyttelse, men gir ikke noen vind reduksjon.

30-prosent tetthet

Kluten moderat tetthet anbefales for bladgrønnsaker, planter, salat, vårløk, bønner og blomkål. Det gir også noen beskyttelse fra vinden.

40 og 50 prosent tetthet

Selv om disse tettheter kan brukes med vegetabilsk planter i svært solrike områder eller bærbare rammer som er reist bare under den varmeste delen av dagen, er de først og fremst gunstig for sine vind-reduksjon egenskaper. Skyggen kluter høyere enn 50% tetthet brukes vanligvis ikke i vegetabilske hager.