Hva størrelse pumpe trenger jeg for min Pool?

March 30

Velge riktig størrelse pumpen for bassenget avhenger av tre faktorer: volumet av vann i bassenget, diameteren på bassenget avløp og størrelsen på filteret. Det er bortkastet tid og penger å installere en pumpe med en flow rate større enn kapasiteten til avløp og filter å behandle den. På den annen side, hvis du prøver å spare penger ved undersizing pumpen, vil det ikke omsetning vannet riktig, leder til fattig filtration.

Bestemme bassenget volum

Hvis du ikke allerede vet volumet av bassenget i US gallons, bruke en online pool vann volum kalkulator (se tilleggsressursene). Pumpen skal "snu" eller sirkulere hele volumet av bassenget i minst 10 timer. I en middels eller tungt brukes er 6 til 8 timer enda bedre. For eksempel hvis du har en 20.000 gallon pool, infusjonshastigheten må være ca 33 gallons per minutt (20.000 gallons/10 timer/60 minutter = 33.3 gpm). For en 8-timers omsetning trenger du en pumpe en strømningshastighet på ca 42 gpm.

Bestemme bassenget avløp kapasitet

Størrelsen på bassenget rørleggerarbeid påvirker også riktig basseng pumpe Skalerings. Fysikkens lover si du ikke skyve mer vann gjennom en pipe enn maksimal kapasitet. For eksempel kan en 1 1/2 tommers rør håndtere mer enn 44 gpm og en 2 tommers rør, 73 gpm. De fleste bassenger har minst to inntak eller sug linjer: skimmer linjen og sakte (bunnen avløp) linjen. Dermed på et basseng med to 1 1/2-tommers sug linjer, maksimalt rate kapasitet er 88 gpm, men bare hvis den også har minst to tilbake linjer av samme størrelse. Utløp er like mye en faktor som tilsig ved skalering av en pumpe.

Filtrere flyt kapasitet

Filteret strømningshastigheten er den tredje faktoren i basseng pumpe størrelsen. Produsenter designe sine filtre til den beste jobben angitt strømningshastigheter i henhold til typen og størrelsen (målt i kvadrat). De liste de optimale og maksimal strømningshastigheter av deres filtre i brukerhåndboken og på etiketten knyttet til filteret. For eksempel er et 48 kvadratfot D.E. filter utformet for en optimal strømningshastighet på 72 gpm, med et maksimalt antall 96 gpm. Høyere enn anbefalt flyt priser kan lage for mye internt press og skade filteret. Strømningshastigheten er mye lavere enn optimalt ikke filtrere vannet effektivt.

Å sette informasjon sammen

Når du har fastsatt flow rate kravene til bassenget volum, avløp og filtrering, har du informasjonen du trenger å størrelsen pumpe. Regelen er å installere en pumpe som ikke vil overstige laveste kapasitet. For eksempel Hvis filteret vil håndtere 140 gpm, men bassenget avløp vil bare håndtere 88 gpm, installere en pumpe med en strømningshastighet på mer enn 88 gpm. Hvis du trenger en strømningshastighet på 150 gpm snu bassenget i en 10 timers periode og avløp vil håndtere strømmen men filteret ikke installere 150 gpm pumpen og også erstatte filteret med en større filter å håndtere flow rate.