Hva stein til bruk i en fransk avløp?

February 12

Hva stein til bruk i en fransk avløp?

Fransk avløp er vanligvis bygget for å avlede vann fra lav, oversaturated områder. Stilen av avløpet, utviklet av Walter French på 1800-tallet, krever bygge litt skrå skyttergravene og fylle dem med sand og grus omdirigere overflødig vann. Mer avanserte fransk avløp skjulte drainpipes på bunnen av skyttergravene. For det franske avløpet skal fungere skikkelig, er riktig type stein eller grus nødvendig.

Grus og Sand anbefalinger

Fransk avløp grus bør være mellom 1/2 og 1 1/2 inches i diameter. Bruk prewashed grus slik at det ikke oppløses under konstant eksponering for vann og tette dreneringssystemet. Unngå knust kalkstein det sakte viser i gjørme over tid. Et lag av sand på grus fungerer som et filter for innkommende vannet. Hvis en drainpipe brukes nederst i grøften, dekke det med et ekstra lag med grus og sand.

Filtre

Hvis du ikke finner en kilde for vasket rock, bruk en filter sokk for å hindre fine sediment inn drainpipe. Filteret sokker, solgt på drenering og vanning hobbyforretninger og oppussing centers, er laget av syntetisk geotekstil stoff som kommer i ruller og er lett kuttet i ønsket størrelser og former. Som et sikkerhetstiltak bruke noen entreprenører filteret sokker til å omslutte alle fransk avløp grus for å sikre optimal drenering.

Grøft dimensjoner

Selv om du kan bygge en fransk avløp i hvilken som helst størrelse, er typisk dimensjoner 6 tommer bred x 12 inches dyp. Skråningen av avløpet er avgjørende å avlede vann i riktig retning. En 2 prosent skråning er perfekt, og skråningen bør ikke være mindre enn 0,5 prosent. For å beregne riktige skråningen, husk at en 1 prosent skråning er lik en 1 fot nedgang spredt over en avstand på 100 fot.

Fransk avløp struktur

Når du grave og skråningen grøften, lå 2 inches av grus i bunnen og topp det med 4-6 inches av perforerte drainpipe. Legge til grus på røret, sikre det er minst en tomme av småstein på alle sider av røret. Kontroller at røret er lang nok for den øverste enden er tilgjengelig fra bakken overflaten aktivere enkel rengjøring og sneglet seg.

Finpuss

Når installasjonen er fullført, dekk hele overflaten av hullet med 3-4 inches av grov sand. Du kan skjule fransk avløp grøften ved å la gresset på hver side vokse over det, plante gressfrø på toppen eller sted torv over åpningen. Hvis du velger å torv det, vaske skitt av torv røttene før du legger det å holde skitten fra snikende inn i avløpet.