Hva sprekk grunnlag?

October 26

Grunnlaget for ditt hjem er svært bokstavelig grunnlaget som huset er bygd. Uten grunnlaget, vil ditt hjem har ikke støtte. Sprekker i et fundament er ikke uvanlig, men at hjemmet ditt er behov for noen store reparasjoner. Årsakene til sprekker i stiftelsen varierer.

Jord SKIFT

Grunnlaget for et hjem sitter direkte på bakken; så hvis jord skifter, grunnlaget kan også. Stiftelser Skift noen ganger ikke som jord under men i stedet opprettholde hårfestet sprekker. Årsaker til jord skiftende kan være tap av fuktighet i bakken eller problemer i forberedelse for legging grunnlag. Jord som ikke komprimeres godt nok kanskje ikke så vanskelig som det skal være, øker risikoen for skiftende. Jord kan også gå på grunn av frost om vinteren og den påfølgende tining våren.

Betong krymping

Betong krymping kan utgjøre noe grunnlag sprekker. Betong er en blanding av sand, grus, sement og vann. University of Missouri anbefaler at 1 kubikk fot i betongen blandes med 6 gallons av vann å beholde sin naturlige styrke. Selv om alle betong gjør krympe minimalt over tid, mer vanninnholdet i en blanding, jo høyere risiko av svinn. Store mengder krymping kan føre til sprekker i stiftelsen.

Tørke

Grunnlaget kan være mer sannsynlig å sprekk hvis du bor i et geografisk område som opplever hyppig og langvarig tørke. Tørke forhold kan tørke ut både jord og betong, fører til skiftende og sprengning. Sprekker i områdene rundt en dør eller et vindu kan være en indikasjon på at tørr været påvirker grunnlaget.

Forebygging og reparasjon

Vanning jorden rundt grunnlaget kan være en måte å hindre sprekkdannelse. Hvis du allerede har sprekker, fylle dem med vanntett fuger eller filler før vanning. Store sprekker som truer sikkerheten til ditt hjem eller årsak lekkasje i kjelleren krever profesjonell reparasjon. Sprekker vil bli fylt, og flere støtter kan være installert inne din hjem å redusere stress satt på fundamentet.