Hva spray kan brukes til Highbush blåbær

May 5

Hva spray kan brukes til Highbush blåbær

Økende blåbær i hjemmet ditt hagen er ikke en komplisert oppgave. Alt du trenger er litt kunnskap og riktig teknikk. Velg highbush blåbær for kaldere klima, og gi det rette miljøet for vekst. Highbush blåbær krever god jord drenering og en jord pH rundt 4.8, ifølge North Carolina State University. Sopp sykdom, skadedyr hage og ernæringsmessige mangler ofte problemer med blåbær planter. Sprøyting for å begrense disse problemene øker highbush blåbær frukt gir.

Jern Chelate

Highbush blåbær planter er ofte lider av jern chlorosis, en tilstand som fører blader å vokse lysere i fargen og forkrøplet i størrelse. Departementet av Ontario, Canada, anbefaler testing jord hvert år eller to for å bestemme nivået av jern i jord tilgjengelig for planter. Jernmangel kan oppstå når jord pH er for høy. Raking svovel i jorden bidrar til å senke pH. For rask korreksjon av lite jern anbefales foliar spray av jern chelate å gi midlertidig lindring til planter.

Fenbuconazole

En rekke sopp forhold kan problemer med blåbær, inkludert Septoria og leaf spot. Spray brukes ofte til å kontrollere disse sopp, men miljøorganisasjoner har forbudt bruk av noen av disse på grunn av deres innvirkning på helse og miljø. Ifølge University of Florida er febuconazole en soppdreper godkjent for bruk kontrollere leaf spot på blåbær.

Sovende olje

Highbush blåbær bli noen ganger befengt med skala, en kost insekt som infests Barken av blåbær planter. Skalaer ta fargen på bark og kan være vanskelig å oppdage uten hjelp av en hånd-linse. Universitetet i Connecticut anbefaler bruk av en sovende spray som overlegen olje å kontrollere skala på blåbær planter, grundig dekker alle blader og stengler. Ikke bruk olje spray når temperaturen er under 32 grader F.

Spinosad

Blomst Trips kan hjemsøke både highbush og rabbiteye blåbær planter, fôring på pollen, eggstokkene, kronblad og bær. Spinosad er et godt valg for thrip kontroll på grunn av sin minimal effekt på fordelaktige insekter i miljøet, ifølge Florida Blueberry bøndene. Dette er viktig å blåbær, som de er avhengige av insekter å pollinering av planter.

Integrert Pest Management bør bruke carbaryl som før innhøsting spray kontrollere japansk biller på blåbær. Brukt i planter en til to ganger per sesong, carbaryl kontrollerer også fruitworms og blåbær Mark fluer.