Hva spiser Saguaro kaktus?

May 19

Hva spiser Saguaro kaktus?

Saguaro kaktus (Carnegiea sypress) er en fantastisk plante som vokser i ørkenen i det sørvestlige USA. En gigantisk form av kaktus, saguaro er et ikon for Arizona og saguaro blomsten er den offisielle statlige blomsten. Plantene er beskyttet av den amerikanske regjeringen og en nasjonalpark ble bygget for å hindre deres utryddelse. Anlegget er spist både dyr og mennesker.

Skapninger

Fra maur til veps fôr insekter ofte på saguaro, spesielt når de hvite blomstene blomstre og fruktene ta form. Flaggermus, bier og sommerfugler bruker også flower's nektar. Små dyr som spiser deler av saguaro inkluderer pack rotter og mus. Større dyrene som streifer områdene hvor saguaro vokse kan noen ganger knaske på frukt eller avlyse opp noen av fibrøst ribbeina. Slike skapninger omfatter svartbjørn, Hvithalehjort og coyote.

Fugler

En av de vanligste fuglene i ørkenen som synes å sette pris saguaro er Gila hakkespettene. De skjære ut innsiden av saguaro, bore flere hull i anlegget myke vev, og kan også nestes i anlegget. Andre fugler som kan spise saguaro erkaktus wrens, warblers, alv ugler, skrik ugler, martins og tårnfalk. Kaktusen reparerer skader forårsaket av fugler av tetting opp på innsiden av dens fiber og lage arrvev som forhindrer ytterligere vanntap.

Mennesker

Saguaro har lenge vært en stift til noen indianske stammer. Frukten er spist frisk eller tørket, og kan bli bakt inn i ulike elementer. Massen kan gjøres i syltetøy eller sirup, eller Syrnete i vin. Saguaro frø kan bakken opp og gjort til en mel eller pasta. Frukt finnes i sørvestlige markeder i løpet av sommeren.

Saguaro nasjonalpark

Saguaro Wilderness området og Saguaro nasjonalpark tilby besøkende en sjanse til å komme tett og personlig for den gigantiske saguaro. Disse vernede områder ligger både øst og vest for byen Tuscon, Arizona, og utgjør tusenvis av dekar og hundrevis av turstier. Hvis du besøker, husk å sjekke med besøkende centers for detaljer om parken samt lokale lover og regler om saguaro planter.