Hva slags tomater smaken søt?

March 15

Hva slags tomater smaken søt?

Hvis du koker med tomater ofte og vil legge dem i hagen din, er det best å velge tomat typer som passer din smak. Sukkerholdig retter eller savory måltider med et snev av sødme fortjener bestemte tomater en plass i hagen din.

Størrelse

Vanligvis, jo mindre tomat, den søtere det vil være. For eksempel mesteren, en hybrid tomater som er middels eller stor, er bare mildt søte og har en meaty smaken, ifølge Washington State University. Hage fersken tomat, men mindre enn Champion variasjon og er mye søtere, med en litt frisk ettersmak, ligner på en faktisk fersken.

Typer

Det finnes flere typer søte tomater å velge mellom basert på dine kulinariske ønskemål. For eksempel sugardrop tomat, utviklet i Spania, smaker som en søt frukt og er fullpakket med flere nærende enn en cherrytomat, ifølge The bibliotek nettsted. Den kan brukes i både grønnsaker og frukt salater. Julie hybrid tomat er ikke helt så søt som en sugardrop men er lik Roma tomat og ideell for tomatsaus.

Betraktninger

Hvis du er voksende søte tomater, spør den lokale planteskole eller hage forsyning butikken hvordan du beskytte tomatplanter mot skadedyr og kjøpe varianter som ikke er utsatt for mange sykdommer. For eksempel er treet tomat er generelt motstandsdyktig mot skadedyr, men noen ganger angrepet av grønn aphis og må behandles så snart du oppdager insekter for å unngå alvorlige anlegget skader.