Hva slags rør ikke trenger å bli loddet?

March 1

Hva slags rør ikke trenger å bli loddet?

Metall avløp rør som kobber og galvanisert stål er ofte bundet av lodding. Du loddetinn en felles av smelting en fyllmasse materiale som blir de to stykker og stivner, tetting felles. Plastrør, for eksempel PVC-rør eller irrigation pipe, vanlig i bolig husholdning avløp, koble ikke ved lodding. Rørleggere bruke andre metoder til plastrør til plastrør eller plastrør til metallrør.

Kutt

I stedet for tilkoblinger ved lodding, delta du ofte plastrør ved hjelp av et løsemiddel sement for å obligasjonslån leddene. For å gjøre de riktig kuttene for en sikker tilkobling, trenger du en fin-tooth så og innehaver laget av 2-av-4s å holde røret jevn som du gjør kutt. En så med 3 - eller 4-tommer brede blad gir best resultater, ifølge familien altmuligmann nettstedet. Skrape bort noen spon som forblir på røret før løsemiddelet.

Bruke løsemiddel

Det er ikke nok å bare sette noen løsemiddel på brikkene du blir med og press dem sammen. Du må sørge for at både flater har et jevnt lag løsemiddel. Bruke en primer før løsemidler. Plassere en glatt lag løsemiddel på parring overflater av begge delene sikrer et sterkt bånd. Etter at du har sluttet bitene, holde dem tett sammen i omtrent 15 sekunder å la løsemiddelet til å angi.

Bli med tilbehør

Tilkobling plastrør noen ganger involverer bruk av tilbehør. En passende eller kobling, er et lite stykke rør som kobler to større stykker. Du finner en rekke disse tilkoblingstypene i avløp forsyning butikken. Når du gjør slike forbindelser er det vanligvis lurt å dry-fit bitene først, og deretter legge løsemiddelet senere. Ikke syltetøy rør inn tilbehør når du bruker denne metoden, som stykker kan lett bli fast.

Overganger

Når du kobler plastrør til metall rør som kobler en kobber rør til PVC-rør, er lodding ikke nødvendig siden du kan bruke spesielle overgang koblinger. Lokale jernvarehandel eller oppussing centers bære vanligvis et lite utvalg av disse koblingene. Du må kontrollere at koblingen fungerer for bestemte typer rør må du delta. Du bør finne denne informasjonen på etiketten, eller du kan be din lokale rørlegger leverandør.