Hva slags planter vokse lianer & har lilla blomster?

August 11

Hva slags planter vokse lianer & har lilla blomster?

Vines hjelpe mykne vanskelig hjørnene av bygninger, kle opp gjerder og bueganger, lage skjermer og fungere som en bunndekkende. Blomstrende vinstokker gir en skvett farge til grønne. En av de mest ettertraktede etter farger for blomstrende vinstokker er lilla, en farge assosiert med magi, mystikk og velstand.

Ettårige planter

Årlige vinstokker krever planting hvert år, men de er raskt voksende og allsidig. Klatring Gloxinia har hvit, rosa eller lilla blomster og er ideell for beholdere, vokser opp en støtte eller hengende over beholder kanten. Hyasinter bean vinstokker ligne ert planter med dekorative lilla-farget pods etter hvit eller lilla pea-lignende blomster. Morning glory kommer i en rekke farger, inkludert lilla og vokser opp støtter eller som en bunndekkende.

Anbudet stauder

Disse vinstokkene vokser som stauder i tropiske klimaer, men sesongmessige klima de ikke overvintre og vokse som ettårige. Kopp og skål vintreet, eller katedralen Bells, har rødlig lilla blomster i form av kopper i grønne støttebladene som ser ut som skåler, gitt vintreet navn. Lidenskap blomst vintreet har strålende, eksotisk utseende rød eller rød-lilla blomster. Lilla bell vintreet har dypt lilla, trompet-formet blomster og hjerte-formede blader.

Stauder

Flerårig vinstokker er woody eller urteaktig og være fra år til år, men kan ta en sesong eller to etablert. Fiveleaf Akebia produserer klynger av små lilla blomster og er en av enkleste vinstokker å trene langs en ledning. Bougainvillea blomster klynger har vev-papir-tynne, dekorative støttebladene, i rosa, rødt, oransje eller lilla. Clematis er et populært dekorativ vintre, tilgjengelig i mange varianter og hybrider. Den produserer store antall store, fargesterke- og ofte lilla - blomster. Wisteria vintreet har karakteristiske lilla blomster klynger, vanligvis sju til 12 inches lang, men japanske wisteria produserer blomster klynger opptil 3 fot lang.

Skygge-kjærlig Vines

Det er vanskelig å finne blomstrende planter som gjør godt i skyggen, og vinstokker er intet unntak. Det er imidlertid noen blomstrende vinstokker som trives i skyggen. Både clematis og wisteria vinstokker produserer mange blomster og trenger skygge eller delvis skygge. Coincidentally, er den vanligste fargen for begge disse vinstokkene lilla. Andre vinrankene som gjør godt i kaldt klima, men trenger sol, som bougainvillea, kan trives i skyggen i varmere klima.