Hva slags planter du kan vokse i Hawaii?

June 10

Hva slags planter du kan vokse i Hawaii?

Paul Wood skriver på bærekraftig øy hagearbeid i Hawaii i "Solnedgang Western hage boken" og sier "omtrent alle Anlegget thrives på Hawaii, men merkelig nok, ikke overalt." Mens 50 staten har en varm tropisk klima, påvirker eksponering for vind og heving radikalt hva planter som prosper på en øy, men mislykkes på en annen. Planter innfødt til arktiske eller tempererte områder mislykkes å blomstre i Hawaii, eller ta betydelig innsats eller opptatt plassering i Hawaii å vokse pent.

Løvtrær

Typiske for det amerikanske fastlandet, spesielt de ansett for intens fallet løvverk viser, er ikke god planter importere å prøve og vokse i en Hawaiian landskap. Tempererte sonen innfødte planter trenger en årlig dormancy hver vinter med merkbar kalde temperaturer. Få rikelig chill forbyr blomstring, øker sjansene for sykdom og reduserer energi fra røttene. Ikke forvent å se sunn aspen, sukker lønn, lerk, bjørk, crabapple, aprikos, kirsebær eller plomme trær i Hawaii. Det finnes unntak, som noen arter av frukt eller skyggen trærne kan tilpasse seg høyereliggende på øyene.

Eviggrønne trær

Noen varme-tempererte og Middelhavet arter av eviggrønne trær vokser i høylandet i Hawaii, men for det meste, Hawaii somrene er for varmt og dens vintre for varmt for mange bartre å vokse. Furu, Gran, hemlock, barlind, tuja og mange arter av furu ofte sett i hager og landskap i Canada og fastlandet USA vil ikke bare vokse det.

Våren pærer

Den eneste måten for Hawaii nyte våren blomstrende pærer er å pre chill dem i kjøleskapet før planting dem i jord. Tulip, Snøklokke, crocus, påskelilje, Hyasinter og andre vanlige lyspærer på det nordamerikanske kontinentet vil ikke gi blomster i slutten av vinteren eller våren hvis ikke først utsatt for to til fire måneder av kjølig jord temperaturer.

Alpines

Med mindre en fjelltopp i Hawaii etterligner klimaet i fjellene som en alpine anlegget fra et annet kontinent stammer fra, vokser ikke alpine planter i Hawaii hager. Alpine planter inkluderer widlflowers og busker tilpasset lange, kalde vintre og korte, kjølige somre - verken som oppstår i Hawaii. Ikke forvent å finne edelweiss, fjellet rosa, rockcress, rosebay rhododendron eller moss campion i Hawaii.