Hva slags planter å sette i en hage-vinduet?

December 17

Hva slags planter å sette i en hage-vinduet?

Plantene du vokser i en vindu hagen avhenger av flere faktorer, inkludert hagen og vekstforhold. Vindu gardens kan brukes for funksjonell formål som gir mat, eller de kan være mer dekorative kunstneriske tillegg som utfyller ditt totale innredning. Om vinduet mottar mye sol eller hjemsøkt av skyggen, er planter tilgjengelig for å bringe liv til vinduet.

Urter

En kjøkkenvinduet er det ideelle stedet for en urtehage. Nærhet til kokeplate og ovn betyr plukker en urt fra hagen og få den ferskeste krydderet tilgjengelig. En urt hage vindu kan også sette mot huset med aromatiske dufter. Basilikum, gressløk, dill, koriander, fennikel og estragon er blant planter du kan velge for din hage vindu.

Duftende planter

En hage vindu kan gi naturlig dufter for å smykke huset uten nødvendigvis å gi næring for tabellen. Når du skal bruke et hage vindu for å gjøre huset lukten bedre, kan du vurdere planter som peppermynte, peppermynte og bare ren mint.

Sun-Loving planter

Ett aspekt av en hage vindu å være klar over er effekten av solen. De med en grand vinduet som mottar masse stråler bør unngå planter som gjøre det bedre i skyggen og gå med de som trives best på solfylte dager. Planter for en hage-vinduet mottar mye sol inkluderer petunias, geranier, nasturtiums, sukkulenter og kaktus snapdragons.

Sommer planter

Når du har en jobb som gir deg mer tid til å nyte hage vinduet om sommeren enn resten av året, bør du se til blomster som brast i glans i lange, varme dager av stranden sesongen. En hage vindu er spesielt egnet for voksende planter som impatiens, ivy og gjennomgripende lobelia.

Ferie planter

En vindu hage kan legge mye tegn under ferieperioder. Du må være sikker på at du velger planter som er hardføre nok til å tåle både kald luft som kan sive gjennom vinduet og varmen av et oppvarmet innendørs klima. Holly og evergreens er selvsagt egnet for en desember hage vindu. Legg noen kongler og pynt med en rekke tyttebær å låne noen duftende mangfold til denne typen hage-vinduet.

Skygge-elskende planter

Selv de med et vindu som tilbringer mer tid i skyggen enn i direkte sollys kan skryte av et variert utvalg av planter. Så lenge du unngå planter som absolutt krever en viss mengde sollys hver dag, kan du opprette en hage vindu av mange farger og dufter. Planter som kan trives i et skyggefullt vindu inkluderer begonier, bregner, fioler, philodendrons og caladiums.

Grønnsaker

Urtehager kan produsere en aroma som ikke er egnet for alle olfactory systemer, men du kan fortsatt bruke hage vinduet for å skaffe mat. Mens mange grønnsaker er neppe passer for rammen av et vindu, kan du fortsatt finne en håndfull det nåværende lille problemet. Grønnsaker for vurdering i din innendørs hage inkluderer paprika som jalapeno og habanero, agurk, reddiker og selv tomater.