Hva slags Moss bruker du til å plante en Staghorn bregne?

April 26

Staghorn bregner, også kjent som antilope øret og elgs horn, er en mangfoldig slekt av bregner. Staghorn slekten (Platycerium) inneholder 17 ulike arter funnet over hele verden i land som inkluderer Australia, Bolivia, Madagaskar, Peru, Filippinene og Singapore. I sitt naturlige miljø finnes staghorn bregner lever i trær. Kjent som epiphytes eller luft anlegg, få staghorns ernæring ikke fra trærne på som de vokser, men fra råtnende blader som har falt fra trærne. Slike naturlige habitat er derfor staghorn bregner foretrekker å dyrkes i åpne containere, wire kurver er vanlige - foret med en løs, godt drenert voksende medium. Det er forvirring om hva slags moss skal brukes for voksende staghorn bregner. Flere typer fungerer, og mange horticulturists bruk en blanding av Moser og andre voksende medier.

Sphagnum mosen

Sphagnum mosen (Sphagnum spp.) er en vanlig voksende medium brukes for staghorn bregner. Det er det levende øverste laget av myra. Når bor, sphagnum mosen er grønt, gult, rosa eller rød; Det viser grå etter høsting og tørking. Lang og fibrøs sphagnum mosen selges tørket, som poser av løs mose eller som moss matter. Mattene fungerer bra for fôr wire kurver, fordi mosen er lys og lar luft passere det enkelt, og matten tilstrekkelig lukker det åpne rom i wire kurv. Det er også svampete og store mengder vann, holde bregne fuktig samtidig gir god luftsirkulasjon. Begge disse egenskapene er lik hva ville bli funnet i den bregne naturlige habitat.

Sphagnum torv Moss

Ofte forvirret med sphagnum mosen, sphagnum Torvmose eller bare torv moss, er det oppdelte laget av sphagnum mosen og andre planter som ligger under det levende laget i en myr. Det er ofte selges i komprimert baller. Torv mose kan legges til voksende medium for en staghorn bregne, men er for løs og smuldrete til en åpen wire kurv. Torv moss er også verdsatt for sin svamp-lignende evne til å holde vann mens du fremdeles lar luft passere for planterøttene.

Miljøhensyn

Utbredt bruk av sphagnum og torv mose som planting medier har møtt kritikk på grunn av mulige negative virkninger på myra miljøer. Noen våtmarksområde økologer bekymre at sphagnum og torv er slaktet på bærekraftig priser. Sphagnum mosen er sakte voksende, og myr lag skjema over hundrevis eller tusenvis av år. Flere alternativer til sphagnum og torv inkluderer en kokosnøtt behandling biprodukt kalles kokos er en sukkerrør behandling biprodukt kalles bagasse, kompost, bark og risen skrog.

Spansk mose

På grunn av sin grå farge og lange, fibrøs utseende, kan spansk mose (Tillandsia usneoides) forveksles med sphagnum mosen. Mens spansk mose brukes ofte i blomsteroppsatser, det er ikke et ideelt planting medium og bruken er hovedsakelig dekorative. Spansk mose er ikke en ekte moss; som den staghorn bregne regnes spansk mose som en epiphyte. Lever i trær og samler næringsstoffene den trenger fra luft og vann. Mens det har noen vann-holding capacity, er spansk mose ikke nesten like god holder vannet som torv og sphagnum Moser.